Altının düşmesi panik değil, fırsat olarak değerlendirilmeli. Çünkü yıl sonu ve 2026 senaryoları tamamen yeni dengeler üzerine kurulu.
Gramda gerileme paniğe neden olmamalı
Gram altın 4.219 TL seviyesinde işlem görürken, fiyatın 4.200 TL altına sarkması yatırımcılarda tedirginlik yarattı. Memiş, bu tür geri çekilmelerin “son alım fırsatları” olabileceğini ifade ediyor. Ancak telaşa kapılmadan, plan dahilinde alım yapılması gerektiğini söylüyor.
Kur farkı gramı destekliyor, baskıyı azaltıyor
Ons altındaki düşüşler doğrudan gram fiyata yansımıyor çünkü kur yukarı yönlü. Bu nedenle gram altındaki düşüş sınırlı kalıyor. Memiş, bu durumu yatırımcıların iyi analiz etmesi gerektiğini belirtiyor.
Uluslararası piyasalarda revizyonlar başladı
Memiş, birçok aracı kurumun 3.000 dolar seviyesini yıl sonu hedefi olarak ilan ettiğini belirtiyor. Bu revizelerin ardında ticaret savaşlarındaki yumuşama beklentisinin etkili olduğunu ifade ediyor. Dolayısıyla ons tarafında aşağı yönlü beklenti devam ediyor.
Yatırımcıya net tavsiye: Ons altından uzak durun
“Bugün bile ons altın benim için pahalı” diyen İslam Memiş, yatırımcılara da bu seviyelerde ons alımından kaçınmaları gerektiğini söylüyor. Gümüş gibi alternatiflerin değerlendirilebileceğini belirtiyor.