Akdeniz Gerçek | Ekonomi | Et ve Süt Kurumu 40 Bin Kesimlik Hayvan Alacak

Et ve Süt Kurumu 40 Bin Kesimlik Hayvan Alacak

Et ve Süt Kurumu, Ramazan ayına kadar 40 bin canlı hayvan alınacağını duyurdu.

Et ve Süt Kurumu, Ramazan ayına kadar 40 bin canlı hayvan alınacağını duyurdu.

Et ve Süt Kurumu 40 Bin Kesimlik Hayvan Alacak

Et ve Süt Kurumu, sosyal medyadan 40 bin canlı hayvan alınacağını açıkladı. Alımın, Ramazan ayı öncesinde fahiş fiyatların önüne geçmek ve vatandaşların uygun fiyatla kırmızı ete ulaşması için olduğu belirtildi.

Ramazan'a Kadar Alım Yapılacak

Et ve Süt Kurumu konuyla ilgili, "Piyasa regülasyonu ile görevli olan kurumumuz yaklaşan Ramazan ayın öncesinde tüketicilerimizin uygun fiyatlı kırmızı ete ulaşması için bir dizi tedbirler almıştır. Bu kapsamda, fahiş fiyat artışının önüne geçmek amacı ile kurumumuzca, TİGEM işletmelerinde hazır bulunan canlı kasaplık hayvanların yanı sıra, Ramazan ayının başına kadar yaklaşık 40 bin canlı hayvan tedariki yapılacaktır” açıklamasını yaptı.

Et Ve Süt Kurumu 40 Bin Kesimlik Hayvan Alacak 2

Kesilen etlerin satış noktaları için de şu bilgiler verildi:

"Söz konusu hayvanların kesimi yapıldıktan sonra elde edilecek karkas etler, uygun fiyattan PERDER üyesi marketlere, Tarım Kredi Kooperatif marketlerine, yemek firmalarına ve et sanayicilerine ulaştırılacaktır. Böylelikle her Ramazan ayı öncesinde sebepsiz yere yapılan fahiş fiyat artışlarının önüne geçilmesi amaçlanmaktadır." 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız