Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
21°
Akdeniz Gerçek | Eğitim | MEB Önünde Öğretmenlere Polis Müdahalesi: 2 Gözaltı

MEB Önünde Öğretmenlere Polis Müdahalesi: 2 Gözaltı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) önünde, mülakat değerlendirmelerinde yaşadıkları mağduriyet nedeniyle oturma eylemi yapan atanamayan öğretmenlere polis müdahale etti.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) önünde, mülakat değerlendirmelerinde yaşadıkları mağduriyet nedeniyle oturma eylemi yapan atanamayan öğretmenlere polis müdahale etti.

MEB Önünde Öğretmenlere Polis Müdahalesi: 2 Gözaltı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) önünde, mülakat değerlendirmelerinde yaşadıkları mağduriyet nedeniyle oturma eylemi yapan atanamayan öğretmenlere polis müdahale etti. Eyleme katılan öğretmen adaylarından Özkan Özdemir ve Remzi Özkan gözaltına alındı.

Polisin müdahalesi sonrası, kalan öğretmenler kalkanlarla alandan süpürüldü. Gözaltına alınan öğretmenler emniyet güçleri tarafından götürülürken, eyleme destek veren İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Selcan Taşçı ve İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu, eylemcilere ziyaret gerçekleştirerek, mülakat sistemiyle ilgili yaşanan mağduriyeti gündeme getirdi.

Milletvekillerinin talepleri üzerine, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından eylemciler için sandalyeler ve polarlar getirildi. Ancak polis, eylemcilere sandalyeler ve polarların verilmesine engel oldu. Bu duruma tepki gösteren milletvekilleri, polisin tavrını eleştirdi. Eylemin ardından, öğretmen adaylarının mağduriyetlerinin giderilmesi için mücadelelerinin devam edeceği belirtildi.

EĞİTİM İŞ SENDİKASI AÇIKLAMA YAPTI 

Eğitim İş Sendikası konuya ilişkin olarak açıklama yaptı.  'Milli Eğitim Bakanlığı önünde seslerini duyurmaya çalışan öğretmenlere yapılan müdahaleyi şiddetle kınıyoruz' diyen sendikanın açıklaması şu şekilde: 

"Atanma hakkı elinden alınarak mağdur edilen ve Milli Eğitim Bakanlığı önünde seslerini duyurmaya çalışan öğretmenlere yapılan müdahaleyi şiddetle kınıyoruz. Bugün Bakanlık önünde toplanan meslektaşlarımız, demokratik haklarını kullanarak taleplerini dile getirmek isterken, polis müdahalesiyle karşılaşmış ve iki öğretmenimiz gözaltına alınmıştır.
Eğitim-İş olarak, gözaltına alınan öğretmenlerimizin yanında olduğumuzu bir kez daha vurguluyoruz. MYK üyelerimiz ve avukatımız şu anda gözaltındaki öğretmenlerimizin durumunu yakından takip etmek üzere Ankara Emniyet Müdürlüğü’ndeler. Ayrıca bir MYK üyemiz Milli Eğitim Bakanlığı önünde kalarak olay yerindeki süreci izlemeye devam etmektedir.
Öğretmenlerin atanma hakkı başta olmak üzere, tüm hak arama mücadelelerinde yanlarında olmaya devam edeceğiz. Demokratik haklarını kullanan meslektaşlarımıza yapılan bu müdahale kabul edilemez. Milli Eğitim Bakanlığı’nı, öğretmenlerin sesine kulak vermeye ve bu haksız uygulamaları bir an önce sonlandırmaya davet ediyoruz.
Eğitim-İş olarak, sürecin takipçisi olacağız."

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız