Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
21°
Akdeniz Gerçek | Dünya | Uluslararası Ceza Mahkemesi’nden Netanyahu ve Gallant’a Tutuklama Kararı

Uluslararası Ceza Mahkemesi’nden Netanyahu ve Gallant’a Tutuklama Kararı

Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM), Gazze'deki savaş suçları ve insanlığa karşı suçlar nedeniyle İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve eski Savunma Bakanı Yoav Gallant hakkında tutuklama emri çıkardı.

Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM), Gazze'deki savaş suçları ve insanlığa karşı suçlar nedeniyle İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve eski Savunma Bakanı Yoav Gallant hakkında tutuklama emri çıkardı.

Uluslararası Ceza Mahkemesi’nden Netanyahu ve Gallant’a Tutuklama Kararı

Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM), Gazze'deki savaş suçları ve insanlığa karşı suçlar nedeniyle İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve eski Savunma Bakanı Yoav Gallant hakkında tutuklama emri çıkardı. UCM'nin açıklamasında, her iki ismin de Gazze'deki sivil halka yönelik kasıtlı saldırılarda yer aldığı, gıda, su ve ilaç gibi temel malzemelerin engellenmesi nedeniyle sivil ölümlerine sebep oldukları ifade edildi.

Mahkeme, Netanyahu ve Gallant'ın, Gazze'deki insani yardımın engellenmesi ve sivillerin ölümüne neden olacak koşulların yaratılmasında sorumlu olduklarını belirtti. Ayrıca, İsrail'in UCM'nin yargı yetkisini tanımadığına dair itirazlarını da reddederek, Filistin topraklarında işlenen suçlar üzerinde yargı yetkisini sürdüreceğini açıkladı.

UCM Savcılığı, söz konusu suçlardan ötürü her iki şahsın 2023 Ekim'inden itibaren suç işlediklerini belirterek tutuklama talebinde bulunmuştu. Mahkeme, İsrail hükümetinin ve eski savunma bakanının seyahat etmeleri durumunda tutuklanmalarını talep etti.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız