Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
21°
Akdeniz Gerçek | Dünya | İsrail Ordusunun Güvenli Bölge İlan Ettiği Mevasi'deki Kampa Düzenlediği Saldırıda 1 Kişi Öldü

İsrail Ordusunun Güvenli Bölge İlan Ettiği Mevasi'deki Kampa Düzenlediği Saldırıda 1 Kişi Öldü

İsrail ordusunun Mevasi'deki kampa düzenlediği saldırıda bir Filistinli kadın hayatını kaybetti, birçok kişi yaralandı. Saldırılar, sivil altyapıyı tahrip ederek, halkın sığındığı bölgeleri hedef aldı.

İsrail ordusunun Mevasi'deki kampa düzenlediği saldırıda bir Filistinli kadın hayatını kaybetti, birçok kişi yaralandı. Saldırılar, sivil altyapıyı tahrip ederek, halkın sığındığı bölgeleri hedef aldı.

İsrail Ordusunun Güvenli Bölge İlan Ettiği Mevasi'deki Kampa Düzenlediği Saldırıda 1 Kişi Öldü

İsrail ordusu, Gazze'nin güneyinde yer alan ve daha önce "güvenli insani bölge" olarak ilan edilen Mevasi'deki kampa yönelik bir saldırı düzenledi. Saldırıda, Filistinli bir kadın hayatını kaybetti ve çok sayıda kişi yaralandı.

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre, İsrail ordusu, Han Yunus'taki Mevasi bölgesinde zorla yerinden edilmiş Filistinlilerin barındığı kampı hedef aldı. Han Yunus kentindeki Kuveyt Sahra Hastanesi'nden alınan bilgiye göre, saldırıda bir kadının yaşamını yitirdiği ve çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi.

Daha Önce De Güvenli Bölgeleri Hedef Almışlardı

İsrail ordusunun Mevasi bölgesinde, zorla yerinden edilmiş Filistinlilerin yaşadığı çadırlar ve Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerindeki barınma merkezlerini birçok kez hedef aldığı belirtiliyor. Saldırılar, sivil altyapıyı da tahrip ederek, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumlarını hedef aldı.

Gazze'deki Durum

7 Ekim'den bu yana İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda, en az 39 bin 653 Filistinli hayatını kaybetti. Bu ölümler arasında 16 bin 314 çocuk ve 10 bin 980 kadın bulunuyor. Ayrıca, 91 bin 535 kişi yaralandı ve enkaz altında binlerce ölü olduğu bildirildi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız