Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
21°
Akdeniz Gerçek | Antalya | İnternetten Araç Kiralama Vurgunu! Listede Antalya da Var

İnternetten Araç Kiralama Vurgunu! Listede Antalya da Var

Antalya dahil 4 şehirde, internetten sahte araç kiralama operasyonunda 55 milyon liralık işlem hacmi pes dedirtti. Eş zamanlı operasyonda suç şebekesi çökertildi.

Antalya dahil 4 şehirde, internetten sahte araç kiralama operasyonunda 55 milyon liralık işlem hacmi pes dedirtti. Eş zamanlı operasyonda suç şebekesi çökertildi.

KAYNAK: İHA
İnternetten Araç Kiralama Vurgunu! Listede Antalya da Var

İnternet üzerinden araç kiralama vaadiyle vatandaşları ağlarına düşüren siber dolandırıcılık şebekelerine karşı operasyon yapıldı.

İlan Oyunuyla Milyonluk Tuzak Kurdular

Nevşehir İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin Avanos ilçesinde yaşayan M.K. ve İ.A. isimli vatandaşların dolandırıldığı ihbarı üzerine başlattığı çalışma, ucu turizmin kalbi Antalya'ya kadar uzanan bir suç ağını ortaya çıkardı. 

Eş Zamanlı Baskınlarla Şebeke Çökertildi

Yaklaşık 6 ay süren teknik takip ve istihbarat çalışmaları sonucunda operasyon için düğmeye basan jandarma ekipleri; İstanbul, Adana, Antalya ve Diyarbakır'da önceden tespit edilen adreslere eş zamanlı baskınlar düzenledi.

Güvenlik güçleri, yaptıkları aramalarda suçta kullanılan 12 cep telefonu, 10 sim kart, 1 hafıza kartı ve 1 flaş bellek gibi kritik dijital materyalleri ele geçirmeyi başardı.

Banka ve Kripto Hesapları İncelemeye Alındı

Jandarma ekiplerinin MASAK ve banka hesap hareketleri üzerinde gerçekleştirdiği derinlemesine teknik incelemeler, dolandırıcılığın boyutunun sadece birkaç araçla sınırlı kalmadığını kanıtladı. Şüphelilere ait 17 banka hesabı, 3 kripto hesabı ve 13 GSM hattı üzerinden sadece son 1 yıl içinde yaklaşık 55 milyon TL işlem hacmi olduğu saptandı.

Suçlular Cezaevine Gönderildi

Gözaltına alınan G.H., V.S.A., S.A., C.A., D.A., S.G., S.Y. ve Y.B. isimli 8 şüpheli, jandarmadaki işlemlerinin ardından Cumhuriyet savcısının talimatıyla adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden G.H., V.S.A., S.A., C.A., S.Y. ve Y.B. tutuklandı. D.A. ve S.G. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız