Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
18°
Akdeniz Gerçek | Dünya | Devlet Başkanı'nın 13 milyon dolarlık uçağına en konuldu

Devlet Başkanı'nın 13 milyon dolarlık uçağına en konuldu

ABD, Maduro'nun uçağına el koydu. ABD Başsavcısı, Maduro'nun yasadışı yollarla satın alındığı gerekçesiyle kullandığı uçağa el konulduğunu açıkladı. Gerilim artışıyla, ABD yetkilileri uçağın kaçırıldığını belirtti.

ABD, Maduro'nun uçağına el koydu. ABD Başsavcısı, Maduro'nun yasadışı yollarla satın alındığı gerekçesiyle kullandığı uçağa el konulduğunu açıkladı. Gerilim artışıyla, ABD yetkilileri uçağın kaçırıldığını belirtti.

Devlet Başkanı'nın 13 milyon dolarlık uçağına en konuldu

ABD Başsavcısı Merrick Garland, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun uluslararası ziyaretlerde kullandığı Dassault Falcon 900EX uçağına “yasadışı yollarla satın alındığı” gerekçesiyle el konulduğunu duyurdu. ABD ile Venezuela arasında Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun yeniden seçilmesinin ardından artan gerilim farklı bir seviyeye taşındı. ABD Başsavcısı Garland, Maduro’nun uçağının Dominik Cumhuriyeti’nde ele geçirildiğini belirtti.

Yasadışı Satın Alma İddiaları

Garland, uçağın paravan bir şirket aracılığıyla 13 milyon dolara yasadışı olarak satın alındığını ve “Nicolas Maduro ve yandaşları tarafından kullanılmak üzere” ABD dışına kaçırıldığını açıkladı. Operasyonun Dominik Cumhuriyeti ile yakın iş birliği içinde gerçekleştirildiği belirtildi.

Açıklamalar ve Eleştiriler

ABD Ticaret Bakanlığı İhracat Uygulamaları Sekreter Yardımcısı Matthew Axelrod, “Bu el koyma açık bir mesaj versin. Yaptırım uygulanan Venezuelalı yetkililerin yararına ABD’den yasadışı yollarla edinilen uçaklar öylece gün batımına doğru uçup gidemez” dedi. ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Sean Savett ise, “Bu, Maduro'nun Venezuela'yı kötü yönetmenin sonuçlarını hissetmeye devam etmesini sağlamak için önemli bir adımdır” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız