Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
18°
Akdeniz Gerçek | Dünya | ABD ve İsrail'den Esirlerin Serbest Bırakılması İçin Ateşkes Çağrısı

ABD ve İsrail'den Esirlerin Serbest Bırakılması İçin Ateşkes Çağrısı

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ile yaptığı telefon görüşmesinde Gazze'deki esirlerin serbest bırakılması için ateşkes anlaşması çağrısında bulundu.

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ile yaptığı telefon görüşmesinde Gazze'deki esirlerin serbest bırakılması için ateşkes anlaşması çağrısında bulundu.

ABD ve İsrail'den Esirlerin Serbest Bırakılması İçin Ateşkes Çağrısı

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ile yaptığı telefon görüşmesinde, Gazze'nin güneyindeki Refah kentinde ölü bulunan ve arasında 23 yaşındaki Amerikan vatandaşı Hersh Goldberg-Polin'in de bulunduğu 6 esirle ilgili olarak ateşkes anlaşması çağrısında bulundu. 

Austin, esirlerin ailelerine en derin taziyelerini ileterek, tüm esirlerin serbest bırakılması yönündeki kararlılıklarını yeniden teyit ettiklerini ifade etti.

İsrail Ordusundan Açıklama

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde bir tünelde 6 İsrailli esirin cesedine ulaşıldığını duyurdu.

"esir takası anlaşma"larını baltalayan kişi"

Gazze'de tutulan İsrailli esirlerin ailelerinin oluşturduğu platform, Başbakan Binyamin Netanyahu'yu, "Gazze-Mısır sınır hattındaki Philadelphi Koridoru'nda işgali sürdürmekte ısrar eden ve esir takası anlaşmalarını baltalayan" kişi olarak suçladı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız