Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
18°
Akdeniz Gerçek | Çevre | Van'ın Çaldıran ilçesinde keşfedilen gizemli göl ilgi çekiyor

Van'ın Çaldıran ilçesinde keşfedilen gizemli göl ilgi çekiyor

Van'ın Çaldıran ilçesinde sönmüş lavların arasında keşfedilen gizli göl, doğaseverler ve fotoğrafçılar tarafından ilgiyle karşılanıyor.

Van'ın Çaldıran ilçesinde sönmüş lavların arasında keşfedilen gizli göl, doğaseverler ve fotoğrafçılar tarafından ilgiyle karşılanıyor.

Van'ın Çaldıran ilçesinde keşfedilen gizemli göl ilgi çekiyor

Van'ın Çaldıran ilçesi, Tendürek Dağı'nın eteklerinde yer alan sönmüş lav akıntılarının arasında keşfedilen gizli bir gölle gündemde. Muzaffer Salcıoğlu, bölgedeki uydu görüntülerini inceleyerek daha önce kale kalıntılarını bulmuştu. Salcıoğlu'nun bu kez de sönmüş lavların arasındaki gölü keşfetmesi, bölgenin doğaseverler ve fotoğrafçılar tarafından ilgiyle karşılanmasına neden oldu.

Uydu haritalarında bir göl fark ettim

İHA muhabirine konuşan Muzaffer Salcıoğlu, Van'ın saklı güzelliklerine olan ilgisini vurguladı. Salcıoğlu, ‘’Çaldıran ilçesi ve Tendürek Dağı bölgesini çok özel bir yer olarak görüyorum. Çünkü hakkında çok az bilgi sahibi olduğumuz ve çok az görüntünün olduğu yerlerden biridir. O bölgede daha önce de çekimler yapmıştım. Bölgede daha önce hiç bilinmeyen bir kaleyi görüntülemiştim. Daha sonra o bölgeye daha da ilgim arttı. Geçtiğimiz hafta sonu yine bir Çaldıran turuna çıktım. Orada yaklaşık 7-8 köyü gezdim. Tabii bölgeyle ilgili bazı araştırmalar yapmıştım. Uydu haritalarında bir göl fark ettim. O gölün neresi olduğunu araştırdım. Youtube veya Google üzerinde herhangi bir bilgiye rastlamadım. Uzun uzun araştırmalar yaptım. Sosyal medyada da hiçbir şekilde bir bilgi yok. O gölle ilgili tespit ettiğim yere gitmeye karar verdim''' dedi.

Van'ın doğasını ve tarihini tanıtmak beni çok mutlu ediyor

Salgıcıoğlu, ‘’Daha sonra oraya nasıl gidebilirim diye biraz araştırma yaptım. O köyden insanlarla irtibata geçmeye çalıştım ve tek başıma o köye gittim. Dron ile gölün videosunu çektim. Gölün içerisinde çeşitli kuş türü olduğunu da fark ettim. Biraz daha araştırdığımda Tendürek Dağı eteklerinde o büyüklükte o denli bir gölün olmadığını da fark ettim. Göl muazzam bir yerdedir. Her tarafı lav taşlarıyla ‘lekeli arazi' diye adlandırılan bir alanda yer alıyor. Biraz da çöküntü bir yerde olduğu için sanırım daha önce hiç kimse fark edemedi. ‘Bizim köyde böyle bir yer var mı' diye bana o köyden mesajlar bile geldi. Böyle bir yeri görüntülediğim için çok mutluyum. Van'ın doğasını ve tarihini tanıtmak beni çok mutlu ediyor'' diye konuştu.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız