Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
20°
Akdeniz Gerçek | Çevre | Konya’da Göl Şaşırtan Şekilde Yok Oldu!

Konya’da Göl Şaşırtan Şekilde Yok Oldu!

Konya’nın Ilgın İlçesi’nde bulunan Çavuşçu Gölü kuraklıkla mücadele ediyor. 27 kilometrekare büyüklüğü olan Çavuşçu gölü tamamen kurudu.

Konya’nın Ilgın İlçesi’nde bulunan Çavuşçu Gölü kuraklıkla mücadele ediyor. 27 kilometrekare büyüklüğü olan Çavuşçu gölü tamamen kurudu.

KAYNAK: Haber Merkezi
Konya’da Göl Şaşırtan Şekilde Yok Oldu!

Konya’nın Ilgın İlçesi’nde Çavuşçu Gölü yıllardır kuraklık ile verilen mücadelesini kaybetti. Her geçen yıl biraz daha azalan su seviyelerinin ardından göl tamamen kurudu. Sulak zamanlarında kuşların ve balıkların evi olan Çavuşçu Gölü boş bir araziye dönüştü.

akdenizgercek-konyada-gol-sasirtan-sekilde-yok-oldu-3.webp

“Bizim İçin Büyük Bir Ekmek Kaynağıydı”

Çavuşçu Mahallesi'nde yaşayan Bahri Çoban, "Bugünlerde görüyorsunuz komple kurudu. Yağışların az gitmesiyle suyu salma şeklinde kullanarak, sağa sola vererek böyle kurudu. Şu anda yağmur bekliyoruz. İnşallah dolarsa tekrar gölümüze kavuşacağız. Buradan da ilgililere sesleniyorum. Bir daha göl dolduğunda tekrar böyle vahşi sulama yaparak gölümüzü kurutmaya çalışmasınlar. Sahip çıkalım gölümüze. Burada 70-80 çeşit kuş cinsleri vardı. Su olmayınca hayvanlar da göç etti. Avcılık yapılıyordu burada. Ördek, kaz, her türlü av yapılıyordu. Ama su olmadığı için avdan da olduk. Av da yapılmıyor artık. Adamız var, birisi Ilgın adası, birisi Çavuşçu adası. Buralara çıkıyorduk, piknik falan yapıyorduk o zamanlar. Büyük bir ekmek kaynağıydı. Şu anda kaynağımız kurumuş oldu" dedi.

akdenizgercek-konyada-gol-sasirtan-sekilde-yok-oldu-1.webp

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız