Burdur Belediyesi, yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte kuruyan otların her birinin yangın tehlikesi oluşturduğunu belirtti. Olası bir yangına karşı yurttaşları uyaran Burdur Belediyesi, “Ormanlarımızı, tarlalarımızı, çevremizi ve en önemlisi can güvenliğimizi korumak için tüm vatandaşlarımızı dikkatli ve duyarlı olmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.
“Büyük Felaketlere Yol Açabilir”
Kurumuş otların bir kıvılcımla felakete sebep olacağını belirten belediye, “İlkbahar aylarının ardından, arsalar, tarlalar ve bahçelerde hızla büyüyen otsu bitkiler, yaz sıcaklarının etkisiyle kuruyarak adeta bir yangın riskine dönüşmüştür. Bu kurumuş alanlarda en küçük bir kıvılcım, rüzgarın da etkisiyle büyük felaketlere yol açabilir” dedi.
Burdur Karapınar’da Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı
“Büyük Tehlike Oluşturmaktadır”
Burdur Belediyesi, “Özellikle bazı vatandaşlarımızın yılan, kene gibi hayvanlardan korunmak amacıyla otları ateşe vererek temizlemeye çalışması büyük tehlike oluşturmaktadır. Aynı şekilde açık alanlara cam şişe, pet şişe ya da sigara izmariti gibi atıkların gelişigüzel atılması da yangınların başlıca nedenleri arasında yer almaktadır” diye açıklama yaptı.
“Vatandaşlarımızı Duyarlı Olmaya Davet Ediyoruz”
Yurttaşları dikkatli olmaya davet eden Burdur Belediyesi, “Unutmayın: Cam şişeler mercek etkisiyle güneş ışığını odaklayarak kurumuş otları tutuşturabilir. Sürücülerimiz sigara izmaritlerini kesinlikle araç camından atmamalı, Piknik yapılan alanlarda cam şişe ve yanıcı atıklar ortalıkta bırakılmamalı, Bahçe temizliği sonrası çıkan atıklar yakılmamalı, uygun şekilde bertaraf edilmelidir. Ormanlarımızı, tarlalarımızı, çevremizi ve en önemlisi can güvenliğimizi korumak için tüm vatandaşlarımızı dikkatli ve duyarlı olmaya davet ediyoruz.” şeklinde konuştu.
