Adana'da Mayıs Sıcaklıkları Bunalttı Adana'da Mayıs Sıcaklıkları Bunalttı

Ramazan ayında en çok ihmal edilen öğün olan sahur, gün boyunca tok kalmanın temelini oluşturuyor. Ancak, sahura kalkmayanlar sağlık problemleriyle karşılaşabilirler. Sindirim bozuklukları, kan şekeri dengesizlikleri, mide rahatsızlıkları, tansiyon düzensizlikleri ve susuzluk gibi sorunlar sahurun önemini ortaya koyuyor. Peki, sahurda ne yemeliyiz ve tok tutan besinler nelerdir?

Sahurda Tok Tutan Besinler

Protein açısından zengin olan besinler sahurda tok kalmamızı sağlar. Tok kalmamızı sağlayacak besinler arasında süt, yumurta, lor peyniri, muz, sebzeler ve tahıllar bulunuyor. Bu besinler kan şekerimizi de dengeler. Mesela, sütün içerisine biraz tarçın atarak kan şekerimizi daha dengeli hale getirebiliriz.

Sahur İçin Tok Tutan Tarifler

Sebzeli Krep

Sebzeli Krep

Yumurtanın doyuruculuğunu garnitürlerle buluşturduk ve ortaya nefis bir tarif çıktı. Hazırlaması 20, pişirmesi ise 10 dakika süren sebzeli krep tarifi ile bütün gün enerjinizi koruyabilirsiniz.

Bayatlamayan Poğaça

Bayatlamayan Poğaça

Ana malzemeleri poğaça hamuru, maydanoz ve beyaz peynir olan bayatlamayan poğaçayı, erken saatlerde hazırlayarak saklayabilirsiniz. Uzun süre bayatlamadan saklanabildiği için, sahura kalktığınızda bir kez ısıtmanız yeterlidir.

Ekmek Üstü Pizza

Ekmek Üstü Pizza

Tok tutan besinler içinde tahıllı ekmekler önemli bir yere sahiptir. Sahur saatlerinde sade ekmeğe abanmak yerine, üzerine domates, biber, zeytin, peynir ve yumurta ekleyerek pratik ekmek üstü pizza tarifini hazırlayabilirsiniz.

Kabaklı ve Lor Peynirli Omlet

Kabaklı ve Lor Peynirli Omlet

Sahurda ağırlık verilmesi gereken besin grubu sebze, peynir ve yumurtadır. Klasik omletlerden sıkılanlar için; kabak, yumurta ve lor peynirini bir araya getirdik. Hem besleyici, hem de pratik bir tarif ortaya çıktı. Üstelik, hazırlaması yalnızca 20 dakika.

karpuz

Sahurda Susatmayan Besinler

Cacık, meyve salatası, ayran, kefir, söğüş sebze, karpuz, kuru yemiş, ev yapımı hoşaf gibi besinler ise susamamızı önler.

Besinlerin Yanı Sıra

Yulaf ezmesi, bazlama, ev yapımı yoğurt, ev yapımı kefir, haşlanmış yumurta, söğüş salata gibi besinler de sahur sofralarında tercih edilebilir.

Kaynak: Haber Merkezi