Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
22°
Akdeniz Gerçek | Antalya | Memurlar Zam Teklifine Antalya'dan Ses Yükseltti

Memurlar Zam Teklifine Antalya'dan Ses Yükseltti

Memur-Sen kamu işvereninin 2026 için yüzde 10+yüzde 6, 2027 için yüzde 4+yüzde 4 zam teklifini “yetersiz ve geçersiz” bularak, adil teklif sunulmazsa iş bırakma ve miting dahil eylem başlatacaklarını açıkladı.

Memur-Sen kamu işvereninin 2026 için yüzde 10+yüzde 6, 2027 için yüzde 4+yüzde 4 zam teklifini “yetersiz ve geçersiz” bularak, adil teklif sunulmazsa iş bırakma ve miting dahil eylem başlatacaklarını açıkladı.

KAYNAK: Necdet Görkem Sucu
Memurlar Zam Teklifine Antalya'dan Ses Yükseltti

Memur-Sen’e bağlı Sağlık-Sen, 8. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde kamu işvereninin sunduğu zam teklifine karşı düzenlenen basın açıklamasına katıldı. 13 Ağustos 2025’te Antalya Defterdarlığı önünde gerçekleştirilen açıklamayı, Memur-Sen Antalya Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Eyüp Bülent Miran okudu.

Eyüp Bülent Miran, “8. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde, Kamu İşvereni’nin sunduğu teklife karşı; ortak tepkimizi göstermek, Genel Merkezimizin Eylem Planı doğrultusunda sorumluluğumuzu yerine getirmek ve sesimizi İşveren’e duyurmak için bugün buradayız. Kamu işvereni dün açıkladığı teklifte 2026 için %10 + %6, 2027 için %4 + %4 zam önerisinde bulundu” dedi.

memurlar-zam-teklifine-antalyadan-ses-yukseltti-2.jpg

“Ücretlerde Oluşan Adaletsizliği Bu Teklif Gidermez”

Hükümetinin zam teklifinin gerçekçi olmadığını belirten Miran, “İşveren Heyeti’nin bu teklifini yok saydığımızı ve Gerçekçi bulmadığımızı belirtiyoruz; Görüyoruz ki İşveren, Tutmayan enflasyon hedeflerini baz alarak Kamu görevlisine bu teklifi layık görmüştür. İşverenin teklifinde; Refah payı ve taban aylığa zam yoktur. Gelirde adaleti sağlayacak oran yoktur. Emekli ve emekçiyi gözeten bakış yoktur. Kamu işvereninin bu teklifi; memurun yaşadığı zorlukların görmezden gelindiğini gösteriyor. Teklif, kamu görevlilerinde hayal kırıklığı oluşturmuştur. Kira artış oranının %41 olduğu bir zeminde, düşük belirlenmiş enflasyon hedefi kadar zam teklif edilmesi kabul edilebilir değildir. Bu teklif yetersiz ve geçersizdir. Yıllarca dirsek çürütmüş, gecesini gündüzüne katmış, daha kaliteli kamu hizmeti için kariyer yapmış memurlarımızın; niteliğini ve emeğini değersizleştiren bir teklif olarak görüyoruz. Kamu çalışanları arasında oluşan huzursuzluğu, Ücretlerde oluşan adaletsizliği bu teklif gidermez” ifadelerini kullandı.

memurlar-zam-teklifine-antalyadan-ses-yukseltti-3.jpg

“Memurların ve Emeklilerin Kaybedecek 2 Yılı Daha Yok”

Memur Sen’in taleplerini aktaran Bülent Miran “Geçmiş kayıplarımız, Yüksek enflasyon, Market/Pazar fiyatları, Gelecek kaygılarımız, İşverenin teklifine yansımamıştır. Görüyoruz ki, Kamu İşvereni 7. Dönem Toplu Sözleşmedeki hatasını tekrar ediyor. Altını çizerek ifade ediyoruz ki, memurların ve emeklilerin Kaybedecek 2 yılı daha yok. Biz tutmayan hedeflerin, adaletsiz Hakem Kurulu’nun, Maliyenin sıkılaşma politikalarının sonucunda kaybeden taraf olmak istemiyoruz! Kıymetli Basın Mensupları, Değerli arkadaşlar, Memur-Sen olarak; 2026 yılının birinci altı ayında; %10 Refah Payı 10.000 TL Taban Aylığa Zam %25 oransal zam İkinci altı ayında; %20 oransal zam TEKLİF ETTİK. 2027 yılının birinci altı ayında; 7.500 TL Taban Aylığa Zam %20 oransal zam ve İkinci altı ayında %15 oranında artış teklif ettik. Refah payı istedik; çünkü geçmiş dönem kayıplarımızın giderilmesi gerekiyor. Taban aylığa zam istedik; çünkü görev aylığı ile emekli aylığı arasındaki dengenin yeniden kurulması gerekiyor. Oransal zam istedik, çünkü kamu görevlilerinin yüksek enflasyon altında ezilmemesi gerekiyor” dedi.

memurlar-zam-teklifine-antalyadan-ses-yukseltti-1.jpg

“En Adil Teklif Masaya Sunulmalıdır”

Sözleşme imzalanmazsa iş bırakma yapılacağını ifade eden Miran, “Toplu sözleşme masasının 1 haftadan az süresi var. Bunun için İşveren Heyeti zaman kaybetmeden; Çalışma barışını sağlayacak, Müzakereye uygun, Adil teklifi masaya sunmalıdır. AKSİ TAKDİRDE, Memur-Sen Başkanlar Kurulumuzun Almış olduğu kararlar neticesinde, “Memur-Emekli Nöbette Eylem Çadırı Kurulması”, iş bırakma, Yürüyüş ve Ankara Mitingi Eylemlerimizle Tepkimiz Devam Edecektir. son sözümüz şudur; Adil ve acil teklif bekliyoruz” dedi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız