Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
14°
Akdeniz Gerçek | Antalya | Kumluca Açıkları Sallandı: Akdeniz’de 3.6 Büyüklüğünde Deprem

Kumluca Açıkları Sallandı: Akdeniz’de 3.6 Büyüklüğünde Deprem

AFAD sosyal medyadan duyuru yaptı. Bugün Antalya’nın Kumluca ilçesi açıklarında 3.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

AFAD sosyal medyadan duyuru yaptı. Bugün Antalya’nın Kumluca ilçesi açıklarında 3.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

KAYNAK: Ulaş Kökçe
Kumluca Açıkları Sallandı: Akdeniz’de 3.6 Büyüklüğünde Deprem

Antalya’nın batı sahil şeridinde yer alan Kumluca ve çevre ilçeler, sabah saatlerinde denizde meydana gelen bir sarsıntıyla güne başladı.

Akdeniz’de Sabah Saatlerinde Hareketli Dakikalar

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından paylaşılan verilere göre; Akdeniz’de Kumluca merkezli deprem kaydedildi.  Antalya'nın Kumluca ilçesinde 10.47'de gerçekleşen sarsıntı 3.6 büyüklüğünde ölçüldü.

Yerin 21 Kilometre Derinliğinde Oluştu

Sismolojik veriler, sarsıntının deniz yüzeyinin yaklaşık 21.52 kilometre derinliğinde meydana geldiğini ortaya koydu. Depremin merkez üssünün koordinatları 35.9861 enlem ve 30.3311 boylam olarak saptandı.

En Yakın Yerleşim Yerleri

AFAD’ın yayımladığı bölgesel bilgi raporuna göre, depremin merkez üssüne en yakın kara parçasının 23.50 kilometre mesafedeki Devecitaşı Adası olduğu belirlendi. Sarsıntının etki alanı içinde kalan diğer yakın noktalar ise 30.65 kilometre ile Suluada ve 33.98 kilometre ile Kumluca’nın Mavikent Mahallesi oldu. Ayrıca komşu ilçe Finike’ye bağlı Güvercin Adası ve Kale mevkileri de depremi 35-37 kilometre mesafeden takip eden yerleşim yerleri olarak kayıtlara geçti. 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız