Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
18°
Akdeniz Gerçek | Antalya | Konyaaltı'nda 23 Nisan Parkı'nda Şaşırtan Kirlilik

Konyaaltı'nda 23 Nisan Parkı'nda Şaşırtan Kirlilik

Antalya’nın Konyaaltı ilçesi 23 Nisan Parkı içindeki kovalarının çöple dolup taşması, süs havuzlarının kirlilik içinde olması vatandaşların tepkisini çekti.

Antalya’nın Konyaaltı ilçesi 23 Nisan Parkı içindeki kovalarının çöple dolup taşması, süs havuzlarının kirlilik içinde olması vatandaşların tepkisini çekti.

Konyaaltı'nda 23 Nisan Parkı'nda Şaşırtan Kirlilik

Turizm kenti Antalya’nın en önemli ilçelerinden Koonyaaltı, önemli park projeleri ile öne çıkıyor. Küçük mahalle arasındaki parklar kadar, sosyal yaşam alanı olarak düzenlenen büyük parklarda ilçede rağbet görüyor. Konyaaltı Siteler Mahallesi'nde yaklaşık 52 bin 624 metrekare alan üzerine kurulu olan 23 Nisan Parkı, hem hafta içi hem hafta sonu çocuklar kadar ailelerinde zaman geçirdiği yer arasında yer alıyor. Kısa süre önce güvenlik amacıyla parkın farklı noktalarına 33 güvenlik kamerasının kurulumu gerçekleştirildi. 2 mahallenin ortasında doğal bir ortamı andıran parkta son dönemde yaşanan kirlilik ve bakımsızlık dikkat çekiyor. Dün tatil de olmasıyla birlikte çocuk oyun alanı başta olmak üzere bir çok çöp kovasının dolup taştığı görüldü. Vatandaşlar poşetledikleri çöpleri kovaların altında biriktirirken, bir çok çöpün ise etrafa yayıldığı gözlemlendi. Çocukların bu çöpler arasında oynaması ise hem sağlık hem de hijyen açısından tehlike oluşturdu. Görsellik açısından kurulan iki süs havuzunun ise çalışmadığı içinin çöple dolduğu görüldü. Vatandaşlar ise parkın temizliğinin yapılmamasına tepki gösterdi.

“TATİL GÜNLERİ DAHA KİRLİ OLUYOR”

Parkı kullanan gençlerden Muhammet Ates, “Birkaç gündür park çok kirli. Çöp atacak bir kova bulamıyoruz, kimsede uzaktaki konteynere gitmiyor. Hafta sonu ve tatil günlerinde bu kirlilik daha fazla oluyor. Havuzlarımızdan da artık su akmıyor, onların içine rüzgarla mı atık girdi yoksa birileri mi attı bilemiyorum. Ama güzel parkımıza bu kirlilik yakışmıyor. Yetkililer düzenli temizlesin ama kullananlarda biraz daha fazla dikkat etsin. Bu beton yığınları arasında yeşil alan olarak kullanabileceğimiz tek yer bu parkımız” dedi.

Konyaaltı'nda 23 Nisan Parkı'nda Şaşırtan Kirlilik

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız