Akdeniz Gerçek | Antalya | Kepez'de Yürek Burkan Yangın! Evlerinin Kül Oluşunu Çaresizce İzlediler

Kepez'de Yürek Burkan Yangın! Evlerinin Kül Oluşunu Çaresizce İzlediler

Antalya'nın Kepez ilçesinde bir gecekonduda çıkan yangın, kiracı olarak yaşayan ailenin yuvasını gözler önünde küle çevirdi. Alevlerin sardığı evden son anda kurtulmayı başaran anne ve iki çocuğunun çaresizliği yürekleri burkarken, iki kardeşin tüm eşyalarıyla birlikte yanan evlerini gözyaşları içinde izlemesi olayın vahametini gözler önüne serdi.

Antalya'nın Kepez ilçesinde bir gecekonduda çıkan yangın, kiracı olarak yaşayan ailenin yuvasını gözler önünde küle çevirdi. Alevlerin sardığı evden son anda kurtulmayı başaran anne ve iki çocuğunun çaresizliği yürekleri burkarken, iki kardeşin tüm eşyalarıyla birlikte yanan evlerini gözyaşları içinde izlemesi olayın vahametini gözler önüne serdi.

Kepez'de Yürek Burkan Yangın! Evlerinin Kül Oluşunu Çaresizce İzlediler
KAYNAK: İHA
FOTOĞRAF: İHA

Antalya'nın Kepez ilçesinde müstakil bir gecekonduda çıkan yangın, evi tamamen küle çevirdi. Yangın sırasında can havliyle dışarı kaçan kiracı ailenin çocukları, yaşam alanlarının alevlere teslim oluşunu çaresizlik ve gözyaşları içinde izledi.

Alevler Kısa Sürede Gecekonduyu Sardı

Olay, saat 16.30 sularında Kepez ilçesine bağlı Beşkonak Mahallesi 4409 Sokak'ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, yabancı uyruklu Memduh El Cüneydi ve ailesinin kiracı olarak yaşadığı gecekonduda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevler kısa sürede tüm yapıyı sararken, o esnada içeride bulunan bir kadın ve iki çocuk panik hâlinde evden çıkarak canlarını son anda kurtardı. Çevredeki yurttaşların durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirmesi üzerine olay yerine polis, sağlık ve Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri sevk edildi.

Evlerinin Yanışını Gözyaşlarıyla İzlediler

Kısa sürede adrese ulaşan itfaiye ekipleri, adeta alev topuna dönen gecekonduya müdahale ederek söndürme çalışması başlattı. Bu sırada, evden sağ kurtulan ailenin küçük kızı ve ağabeyi, evlerinin ve eşyalarının gözlerinin önünde kül oluşunu gözyaşları içinde izledi. Büyük bir travma yaşayan ve ağlayan küçük kızı annesi sarılarak teselli etmeye çalıştı. İtfaiye ekiplerinin yoğun çabasıyla yangın kontrol altına alınarak söndürülse de gecekondu tamamen yanarak kullanılamaz hâle geldi.

Ev Sahibi ve Komşular Arasında Dikkat Çeken Diyalog

Öte yandan, yangının ardından adrese gelen ev sahibi ile mağdur ailenin komşuları arasında yaşanan diyalog dikkat çekti. Ev sahibinin enkaza dönen yapıyı kastederek, kiracıları suçlar bir ifadeyle "Bitirmişler ki evi" demesi üzerine, ailenin bir komşusu duruma müdahale ederek "Bitirmediler, yangın bitirdi" sözleriyle ev sahibine tepki gösterdi.

Yangının kesin çıkış nedeninin belirlenmesi amacıyla yetkililer tarafından inceleme başlatıldı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız