Coğrafi İşaret Başvurusu Yapıldı: Tescil Yolundaki Antalya Babata Keki Nasıl Yapılır?

Coğrafi işaret atağına kalkan Antalya'da bir yöresel tat daha tescillenecek. Antalya Babata keki için coğrafi işaret başvurusu yapıldı. Bu lezzetin tarifi haberimizde...
Coğrafi İşaret Başvurusu Yapıldı: Tescil Yolundaki Antalya Babata Keki Nasıl Yapılır?

Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, yöresel lezzetlerden Antalya Babata Keki için coğrafi işaret başvurusu yapıldığını açıkladı.

Antalya Babata keki için, Türk Patent ve Marka Kurumu'na coğrafi işaret başvurusu Muratpaşa İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından gerçekleştirildi.

Antalya Valiliği öncülüğünde 19 ilçede yürütülen 'Coğrafi İşaret Seferberliği' ile yerel ürünlerin geleceğe taşındığını belirtilen Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü suyurusnda, "Yapılan tescil başvuruları, ürünlere katma değer, Antalya’mıza marka gücü kazandırıyor. Yerel değerlerimizle büyüyoruz" denildi.

cografi-isaret-basvurusu-yapildi-tescil-yolundaki-antalya-babata-keki-nasil-yapilir-2.webp

Antalya Babata Keki Nedir? Nasıl Yapılır?

Antalya Babata Keki Malzemeleri (8 Kişilik)

5 çay bardağı mısır unu
1,5 çay bardağı yoğurt
2 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı tahin
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı yer fıstığı (ham)
1 kahve fincanı susam


Antalya Babata Keki Tarifi

Çukur bir kap içinde yoğurdu, zeytinyağını, tahini ve toz şekeri iyice çırpın. Ayrı bir kaba mısır ununu, kabartma tozunu ve tarçını koyup karıştırın. Ortasını havuz gibi açın, içine yoğurtlu karışımı koyun. Tüm malzemeyi karıştırarak birbirine yedirin.

Bu karışımı, dibi yağlanmış fırın kabına aktarın. Yaklaşık 1,5 parmak kalınlığında olacak şekilde yayın. Üstünü düzelterek susam serpiştirin. 30 dakika dinlenmeye bırakın.

Son olarak, hamurun üstüne zar kabukları ayıklanmış ve ikiye bölünmüş fıstık tanelerini, aralarında iki parmak mesafe olacak şekilde sıra sıra dizin ve fırın kabını 180 derece ısıtılmış fırına yerleştirin.

Yaklaşık 45 – 50 dakika sonra, hamurun üstü nar gibi kızardığında kabı fırından alın ve babatayı soğumaya bırakın. Soğumuş keki fıstıkların arasından keserek servis edin. Tarifte mısır unu yerine irmik de kullanabiliyor.

Kaynak:Banu Yapar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.