Akdeniz Üniversitesi’nde İşletmeler Yıllardır Ruhsatsız Çalışıyor

Akdeniz Üniversitesi’ndeki işletmeler Ruhsatsız Çalışıyor Sayıştay’ın 2024 denetim raporuna göre, Akdeniz Üniversitesi kampüsünde kiraya verilen kantin ve kafeteryaların işyeri açma ve çalışma ruhsatı olmadığı ifade edildi.
Akdeniz Üniversitesi’nde İşletmeler Yıllardır Ruhsatsız Çalışıyor

Sayıştay’ın 2024 yılı düzenlilik denetimlerinde, Akdeniz Üniversitesi kampüsünde faaliyet gösteren kantin, kafeterya ve benzeri işletmelerin işyeri açma ve çalışma ruhsatına sahip olmadığı ortaya çıktı. Denetim Raporu’nda, “Üniversite tarafından kiraya verilen işletmelerin ruhsat alıp almadığının takip edilmesi, ruhsat alamayan işletmelerin sözleşmelerinin feshedilmesi ve kira bedellerinin tazminat olarak tahsil edilmesi gerekmektedir” ifadesi yer aldı.

Üniversite Süreci Hızlandıracak

Sayıştay raporuna göre, kampüsteki kantin ve kafeteryaların hiçbirinin ilgili belediyeden faaliyet ruhsatı almadığı belirtildi. Üniversite, çoğu binanın 1982-2012 yılları arasında inşa edilmesi ve Yapı Kayıt Belgelerinin bulunmaması nedeniyle kiracıların ruhsat alamadığını ancak 26 Ekim 2018 tarihinde Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı tarafından Yapı Kayıt Belgeleri alındığı ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından üniversiteye verildiği belirtildi.

akdenizgercek-slsdffmghakdeniz-universitesi.webp

İzin İşlemleri Devam Ediyor

Üniversite, 18 Şubat 2025’te Konyaaltı Belediyesi'ne gerekli başvuruların yapıldığı ve tüm işletmelere ruhsat başvurusu yapmaları gerektiğinin tebliğ edildiğini belirtti. Konyaaltı Belediyesi tarafından ruhsatlandırma işlemlerinin devam ettiği ve sürecin İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı ile Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı tarafından takip edildiği belirtildi.

akdenizgercek-slsdffmghakdeniz-universitesi-1.webp

Üniversiteye Çağrı

Sayıştay raporunda, üniversite yönetiminin kiraya verdiği işletmelerin ruhsat durumunu yakından takip etmesi gerektiği belirtilerek, “Üniversite tarafından kiraya verilen ve kantin, kafeterya gibi faaliyet gösteren işletmelerin işyeri açma ve çalışma ruhsatlarını alıp almadıklarının üniversite tarafından takip edilmesi, ruhsat alamayan işletmelere ait kira sözleşmelerinin feshedilerek kesin teminatlarının gelir kaydedilmesi ve cari yıl kira bedellerinin tazminat olarak alınması gerekmektedir” ifadeleri kullanıldı.

Kaynak:Necdet Görkem Sucu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.