Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
21°
Akdeniz Gerçek | Antalya | Başkan Böcek Kepez-Santral Mahallesi'nde Kentsel Dönüşüm Projesi anahtarlarını teslim etti

Başkan Böcek Kepez-Santral Mahallesi'nde Kentsel Dönüşüm Projesi anahtarlarını teslim etti

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Kepez-Santral Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 570 hak sahibine daha anahtarlarını teslim etti.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Kepez-Santral Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 570 hak sahibine daha anahtarlarını teslim etti.

Başkan Böcek Kepez-Santral Mahallesi'nde Kentsel Dönüşüm Projesi anahtarlarını teslim etti

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Kepez-Santral Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 570 hak sahibine daha anahtarlarını teslim etti. Teslim törenine CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, Antalya Milletvekilleri Cavit Arı ve Aliye Coşar, belediye başkanları, başkan adayları, muhtarlar ve hak sahipleri katıldı.

Başkan Böcek, törende yaptığı konuşmada, göreve geldiklerinde durma noktasına gelen projeye yeniden hayat verdiklerini belirtti. 570 hak sahibine anahtarlarını verdiklerini ifade eden Başkan Böcek, 'Bugün 570 hak sahibine anahtarlarını veriyoruz. Bununla birlikte 4026 dairemizi tamamlamış olacağız. Yeni dönemde buraya yapacağımız kültürel, sosyal ve spor tesisleriyle Kepez-Santral Mahallesi cazibe merkezi olacak' dedi.

Başkan Böcek Kepez-Santral Mahallesi'nde Kentsel Dönüşüm Projesi anahtarlarını teslim etti

Kepez-Santral Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin başladığı tarihi hatırlatan Başkan Böcek, '30 Eylül 2019 anahtar teslim tarihi olarak belirlenmiştir. Ancak 31 Mart 2019’da göreve geldiğimizde inşaat seviyesi daha yüzde 50 civarındaydı. Ülkemizdeki ekonomik belirsizlikler, kur artışları, pandemi gibi gerekçeler nedeniyle yüklenici firmanın talebi üzerine belediye meclisimizce süre uzatımları verilmiştir. Bu süre zarfında hak sahiplerine kira yardımları yapılmış belirli aralıklarla da arttırılmıştır. Bugüne kadar ödenmemiş kira yardımı yoktur. Göreve geldiğimiz tarihten bugüne kadar bugün teslim edeceğimiz 570 daire ile birlikte toplam 4026 daire tamamlanmıştır' şeklinde konuştu. 

Başkan Böcek Kepez-Santral Mahallesi'nde Kentsel Dönüşüm Projesi anahtarlarını teslim etti

Ayrıca, Kepez-Santral Mahallesi'nde yapımı devam eden pazar yeri ve otoparkın Mart ayı içerisinde tamamlanacağını ve bölgeye yeni sosyal alanlar kazandırılacağını duyurdu. Başkan Böcek, 'Mart ayı içerisinde tamamlanacağını belirten Başkan Muhittin Böcek, şunları söyledi: “Buna ilave olarak 27 bin 275 metre kare alan üzerinde park alanı, basketbol sahası, koşu parkuru, bisiklet yolu, çocuk oyun alanları, sokak fitness alanı, kafeterya ve oturma alanlarını içeren projeyi de yine bu ay içerisinde tamamlıyoruz. Bu süreçte biten bloklar etrafındaki yaklaşık 3.5 km uzunluğundaki yol imalatını, kaldırım ve kavşak düzenlemeleri ile yol çizgi çalışmalarını bitirdik. Kanalizasyon, yağmur suyu ve içme suyu, doğalgaz, elektrik ve iletişim altyapı çalışmalarını da tamamladık' diye konuştu.

Teslim törenine katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek de projenin bu günlere getirilmesinde Başkan Böcek'in rolüne vurgu yaparak teşekkürlerini iletti. Zeybek, 'Göreve geldiğinde yarım kalmış bu projenin bu günlere getirilmesinde, hukuki sorunları çözüme kavuşturan ve hak sahiplerine kiralarını hiç aksatmadan ödeyen ve bu kararları Büyükşehir Belediye Meclisi’nden çıkartan Muhittin Başkan’a teşekkür ederim. Sevgili Kepezliler, şimdi sizlerin Muratpaşa ve Konyaaltı gibi daha yaşanılabilir belediye tarafından yönetilebilme fırsatınız var. Kepez’in kaderini Antalya ile birleştirmek sizin iradenizde' ifade etti.

Başkan Böcek Kepez-Santral Mahallesi'nde Kentsel Dönüşüm Projesi anahtarlarını teslim etti

Konuşmaların ardından hak sahiplerine evlerinin anahtarları teslim edildi ve vatandaşlar büyük sevinç yaşayarak Başkan Böcek'e teşekkür etti.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız