Antalya’nın Alanya ilçesinde, 22 Mayıs Dünya Biyolojik Çeşitlilik Günü kapsamında, Değirmendere İlkokulu’nun öğrencileriyle fide dikimi gerçekleştirildi. Çocuklar, toprağa ilk kez dokunarak kendi elleriyle can suyu verdikleri fidelerle ekosistemin büyüleyici dünyasını yaşayarak keşfetti. Doğadaki kusursuz dengenin ve biyolojik çeşitliliğin korunması adına minik yüreklerde kalıcı izler bırakan bu anlamlı buluşma, geleceğin çevre kahramanlarını yetiştirirken renkli anlara sahne oldu.

Merkez Şantiyede Yeşil Buluşma: Protokol ve Minikler Yan Yana
Alanya Belediyesi, 22 Mayıs Dünya Biyolojik Çeşitlilik Günü kapsamında çevre bilincini erken yaşta aşılamak amacıyla özel bir etkinlik organize etti. İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü iş birliğinde gerçekleştirilen programa; Alanya Belediyesi Başkan Danışmanı Nazmi Zavlak, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Sevda Çapa, Değirmendere İlkokulu Müdürü ve okulun 3. sınıf öğrencileri katılım sağladı.
Uzman Rehberler Eşliğinde İlk Fide Dikim Deneyimi
Park ve Bahçeler Müdürlüğü Merkez Şantiyesi’nde düzenlenen etkinlikte, uzman ekiplerin gözetimi ve rehberliği eşliğinde hareket eden minik öğrenciler kendi fidelerini toprakla buluşturdu. Biyolojik çeşitliliğin dünya genelindeki hayati öneminin anlatıldığı etkinlik boyunca çocuklar, doğadaki tüm canlıların birbirleriyle uyum içinde yaşadığı ekosistemi korumanın bir insanlık sorumluluğu olduğunu uygulamalı olarak öğrendi. Kontrollerde, kentsel yeşil alanların artırılmasının önemi de öğrencilere aktarıldı.

ALANYA bELEDİYESİ'NDEN ÇOCUKLARA Coğrafi İşaretli İkramlar
Fide dikim işlemlerinin tamamlanmasının ardından Alanya Belediyesi tarafından çocuklara ilçenin yöresel lezzetleri ikram edildi. Öğrencilere Alanya'nın geleneksel 'S pastası' ile coğrafi işaret tesciline sahip fıstıklı limonatası sunuldu. Etkinlik sonunda, öğrencilerin kendi elleriyle diktiği fideler, doğa sevgisini evlerinde de sürdürebilmeleri amacıyla saksılarıyla birlikte kendilerine hediye edildi.