Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
24°
Akdeniz Gerçek | Antalya | Antalya'nın Yanan Ormanları İçin Umut! Bölge Müdürlüğü'nden Sapadere, Adrasan ve Göğü Paylaşımı

Antalya'nın Yanan Ormanları İçin Umut! Bölge Müdürlüğü'nden Sapadere, Adrasan ve Göğü Paylaşımı

Yıllardır hemen her yaz büyük orman yangınlarıyla mücadele edilen Antalya'da küle dönen ağaçların yerine dikilen fidanlar umut veriyor.

Yıllardır hemen her yaz büyük orman yangınlarıyla mücadele edilen Antalya'da küle dönen ağaçların yerine dikilen fidanlar umut veriyor.

Antalya'nın Yanan Ormanları İçin Umut! Bölge Müdürlüğü'nden Sapadere, Adrasan ve Göğü Paylaşımı

Antalya Orman Bölge Müdürlüğü'nün 'Yanan Ormanlar Yeniden Hayat Buluyor' başlıklı videosunda Antalya'da geçmişte yanan ve daha sonra ağaçlandırılan bölgelerin eski ve yeni görüntüleri yer aldı.

Antalya'nın Yanan Ormanları İçin Umut! Bölge Müdürlüğü'nden Sapadere, Adrasan Ve Göğü Paylaşımı 2

"Yanan Alanlarımız Yeniden Yeşeriyor"

Orman Bölge Müdürlüğü bu görüntülere sosyal medyada, "Yanan alanlarımız yeniden yeşeriyor. Ormanlarımız, Anayasamızın 169. maddesi ile güvence altında! Yanan alanlarımız aynı yıl içinde mutlaka ağaçlandırılır." açıklamasını ekledi.

Antalya'nın Yanan Ormanları İçin Umut! Bölge Müdürlüğü'nden Sapadere, Adrasan Ve Göğü Paylaşımı 3


Yanan Sapadere, Adrasan ve Göğü Ormanlarının Son Hali

Görüntülerde; Alanya'da 2017 yanan Sapadere'nin, Kumluca'daki Adrasan bölgesinde 2016'da çıkan yangında yok olan ormanların, 2021'de küle dönen Taşağıl'daki Göğü'nün eski ve ağaçlandırma çalışmalarından sonra günümüzdeki hali yer aldı.

Hem Ekolojiyi Hem İnsan Sağlığını Etkiliyor

Ötre yandan Akdeniz Üniversitesi’nden (AÜ) Doç. Dr. Güray Doğan, orman yangınlarının sadece doğayı değil, insan sağlığını da tehdit ettiğini belirterek uyarıda bulundu. Orman yangınlarının çoğu zaman yanan ağaçlar ve geriye kalan enkaz üzerinden değerlendirildiğini, asıl tehlikenin atmosfere yayılan kirleticiler olduğunu ifade eden Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Güray Doğan, yangınlar sırasında özellikle partikül madde, azot oksit ve karbonmonoksit gibi gazların salındığını söyledi. Doç. Dr. Doğan, “Bu kirleticiler hem çevreye hem de insan sağlığına ciddi zarar verebiliyor. Biz bu kirleticileri hem uydu verileri hem de yer ölçümleriyle takip ediyoruz. Yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olan kişiler, yangın dumanına karşı en hassas gruplardır" dedi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız