Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
20°
Akdeniz Gerçek | Siyaset | Gazi Meclis’te “Soykırım” Kavgası: İYİ Parti Antalya Milletvekili Poyraz’dan Tokat Gibi Yanıt!

Gazi Meclis’te “Soykırım” Kavgası: İYİ Parti Antalya Milletvekili Poyraz’dan Tokat Gibi Yanıt!

TBMM Genel Kurulu’nda DEM Parti İstanbul Milletvekili Celal Fırat’ın “Dersim” olaylarını “soykırım” olarak nitelendirmesi ve devletin özür dilemesi gerektiğini savunması üzerine tansiyon bir anda yükseldi. İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Antalya Milletvekili Uğur Poyraz, bu iddialara çok sert bir karşılık vererek; “Gazi Meclis’in çatısı altında hiç kimse Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni ve Türk milletini soykırımla itham edemez” dedi.

TBMM Genel Kurulu’nda DEM Parti İstanbul Milletvekili Celal Fırat’ın “Dersim” olaylarını “soykırım” olarak nitelendirmesi ve devletin özür dilemesi gerektiğini savunması üzerine tansiyon bir anda yükseldi. İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Antalya Milletvekili Uğur Poyraz, bu iddialara çok sert bir karşılık vererek; “Gazi Meclis’in çatısı altında hiç kimse Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni ve Türk milletini soykırımla itham edemez” dedi.

KAYNAK: Haber Merkezi
Gazi Meclis’te “Soykırım” Kavgası: İYİ Parti Antalya Milletvekili Poyraz’dan Tokat Gibi Yanıt!

TBMM Genel Kurulu’nda devam eden kanun teklifi görüşmelerine, DEM Parti ve İYİ Parti arasında çıkan "Dersim" tartışması damga vurdu. DEM Parti Milletvekili Celal Fırat’ın 1937 yılında yaşanan olayları "soykırım" olarak nitelendirmesine, İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Antalya Milletvekili Uğur Poyraz sert tepki gösterdi. Gerginliğin tırmanması üzerine oturuma ara verildi.

DEM Partili Fırat: "Devlet Resmi Olarak Özür Dilemelidir"

Tapu Kanunu teklifi üzerine söz alan DEM Parti İstanbul Milletvekili Celal Fırat, konuşmasında 4 Mayıs 1937’de alınan Tunceli Harekatı kararını hatırlatarak ağır ithamlarda bulundu. Yaşananların bir insanlık trajedisi olduğunu savunan Fırat, "Dersim’de yaşananlar soykırım değil de nedir? Devlet resmi olarak Dersimlilerden özür dilemelidir. Tunceli adı kaldırılarak ‘Dersim’ ismi iade edilmelidir" ifadelerini kullandı. Fırat’ın bu sözleri Genel Kurul’da uğultulara neden oldu.

Antalya Milletvekili Uğur Poyraz: "Hiç Kimse Türk Milletini Soykırımla İtham Edemez"

DEM Partili Fırat’ın ifadelerine İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Antalya Milletvekili Uğur Poyraz’dan anında ve sert bir yanıt geldi. Meclis çatısı altında Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin hedef alınamayacağını vurgulayan Poyraz, şunları kaydetti:

"Biz Meclis’te bu ülkenin bütün yurttaşlarının sorununu çözmekle mükellefiz. Bunu yaparken hiçbir kişiyi, kurumu veya zümreyi etnik, mezhepsel ya da dil bazlı ayırmıyoruz. Ancak Gazi Meclis’in çatısı altında Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne ve Türk milletine soykırımla hiç kimse itham edemez. Bu kabul edilemez bir durumdur."

Meclis Başkanvekili Oturuma Ara Verdi

Tartışmaya DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli’nin "yüzleşme" vurgusu yapan açıklamalarıyla devam etmesi ve İYİ Parti sıralarından tepkilerin artması üzerine Genel Kurul’da tansiyon düşmedi. Gelecek Partisi (Saadet Grubu) Grup Başkanvekili Selçuk Özdağ’ın isim değişikliği için "referandum yapılsın" önerisi de tartışmaları dindirmedi. Tartışmaların karşılıklı atışmalara dönüşmesi üzerine TBMM Başkanvekili Tekin Bingöl, oturuma beş dakika ara vermek zorunda kaldı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız