Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
23°
Akdeniz Gerçek | Antalya | Antalya'daki Bozayı Ailesi Kış Uykusuna Yatmadı!

Antalya'daki Bozayı Ailesi Kış Uykusuna Yatmadı!

Antalya Doğal Yaşam Parkı'ndaki bozayı ailesi mevsim aylarının ılık geçmesi sebebiyle kış uykusuna yatmadı.

Antalya Doğal Yaşam Parkı'ndaki bozayı ailesi mevsim aylarının ılık geçmesi sebebiyle kış uykusuna yatmadı.

Antalya'daki Bozayı Ailesi Kış Uykusuna Yatmadı!

Antalya Doğal Yaşam Parkı'nda yaşayan bozayı ailesi, kış uykusuna yatmadı. Kentte kış şartlarının ılık geçmesi nedeniyle uykuya yatmayan ayılar, miskin halleriyle ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

Antalya'nın Kepez ilçesinde 127 türden yaklaşık 1400 hayvanı barındıran Doğal Yaşam Parkı'nda 7 bireyden oluşan bozayı ailesi bulunuyor. Sıcak havanın etkisiyle mevsim alışkanlıklarında farklılıklar yaşayan Teddy, Bobo, Tembel, Küçük Ayı, Gözlüklü, Maya ve Büyükbaba kış uykusuna yatmak yerine kış miskinliği yaşıyor.

Antalya'daki Boz Ayı Ailesi Kış Uykusuna Yatmadı! 4

Kış Uykusu Yerine Kış Miskinliği

7 bireylik bozayı ailesinin parkın ilgi çeken türleri arasında yer aldığını belirten Antalya Doğal Yaşam Parkı Müdürü Aygül Arsun, ayıların yazları tüm günlerini havuzda geçirdiklerini, kışları da ılık kış güneşinde bütün gün yattıklarını söyledi. Parktaki bozayıların kış günlerinde yarı uyku halde miskinleştiklerini de sözlerine ekleyen Arsun, “Ayılar biliyorsunuz kışın uykuya yatan canlılar. Fakat Antalya'nın ılık kış iklimi onları uykuya yatırmıyor. Tipik bir kış uykusu görmüyoruz ama biraz daha rehavette geçiriyorlar. Bu kendilerini bırakmış miskin halleri de ziyaretçilerin ilgisini çekiyor" diye konuştu.

Antalya'daki Boz Ayı Ailesi Kış Uykusuna Yatmadı! 2

Ziyaretçilerin İlgi Odağı Oldular 

Ilık kış mevsiminde davranışlarının yavaşladığı gözlenen bozayılar yatarak besleniyor, yuvarlanıyor ve güneşleniyor. Bozayı ailesinin bu davranışları ziyaretçilerin de ilgisini çekiyor. Kış uykusuna yatamayan Teddy, Bobo, Tembel, Küçük Ayı, Gözlüklü, Maya ve Büyükbaba havalar ısındığında havuz kenarında güreşerek sosyal davranışlar sergiliyor.

Antalya'daki Boz Ayı Ailesi Kış Uykusuna Yatmadı! 3

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız