Türkiye'nin en kıymetli ve bakir doğa harikalarından biri olan Çıralı sahili, anlamlı bir çevre hareketine ev sahipliği yaptı. Kemer Belediyesi ile Ulupınar Mahalle Muhtarlığı iş birliğinde düzenlenen temizlik organizasyonuna; Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Semih Top, Kemer Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Adnan Karataş, Ulupınar Mahalle Muhtarı Salih Sarıca, KEMİAD Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Kıyar, belediye personeli ve çevreye duyarlı çok sayıda vatandaş katıldı.

Pankartlarla Farkındalık Mesajı
Belediye ekipleri tarafından dağıtılan eldiven ve çöp poşetlerini alan gönüllüler, sahil boyunca adım adım ilerleyerek çöpleri topladı. Katılımcılar; “Çöpünü sahilde bırakma”, “Mavinin tadını çıkar kirletme”, “Plajlarımız kül tablası değildir” ve “Doğaya iyi bak, başka bir dünya yok” yazılı pankartlar açarak sahil şeridini kullanan ziyaretçilere önemli mesajlar verdi.

Açık Denizdeki Büyük Tehlike: Öğütülmüş Plastik Atıklar
Etkinliğin en çarpıcı gündem maddesi ise açık denizden sahile ulaşan mikroplastik kirliliği oldu. Ticari gemilerin plastik atıkları öğüterek gizlice denize bırakması sonucu dalgaların kıyıya taşıdığı kirliliğe müdahale ettiklerini belirten Belediye Başkan Yardımcısı Semih Top, "Bugün Çıralı sahilinde temizlik etkinliği yaptık. Ticari gemilerin öğütmüş olduğu plastik atıkların dalga ile sahile vurduğu çok üzücü bir durumla karşılaştık. Denizimizi ve doğamızı korumak amacıyla hızlı şekilde belediye personelimizle gerekli temizliğimizi yaptık. Muhtarımız Salih Sarıca ile iş birliği içerisinde kumsalımızı yeniden pırıl pırıl hale getirdik” dedi.
Gemilerin yarattığı bu sorunun önceki yıllarda da tekerrür ettiğini hatırlatan Top, açık denizi kirleten ticari gemilere karşı yetkili kurumların acilen caydırıcı bir yaptırımda bulunması gerektiğinin altını çizdi.
"Misafirlerimize Temiz Bir Çıralı Sunuyoruz"
Çıralı'nın hem yerli hem de yabancı turistler için göz bebeği olduğunu söyleyen Ulupınar Mahalle Muhtarı Salih Sarıca ise, "Çıralı’yı el birliğiyle en iyi şekilde koruyoruz. Gelen misafirlerimize her zaman temiz bir çehre göstermek amacındayız. Bu konuda çevre duyarlılığı gösteren tüm vatandaşlarımıza ve belediyemize teşekkür ediyorum" diye konuştu.