Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
21°
Akdeniz Gerçek | Antalya | Antalya’da Sel Afetinin Hasar Tespitleri Başladı

Antalya’da Sel Afetinin Hasar Tespitleri Başladı

Antalya'nın Aksu, Alanya, Manavgat ve Serik ilçelerinde etkili olan sel, fırtına ve hortum, büyük zarara yol açtı. Tarım ve Orman Bakanlığı, bölgedeki hasar tespit çalışmalarını hızla sürdürüyor.

Antalya'nın Aksu, Alanya, Manavgat ve Serik ilçelerinde etkili olan sel, fırtına ve hortum, büyük zarara yol açtı. Tarım ve Orman Bakanlığı, bölgedeki hasar tespit çalışmalarını hızla sürdürüyor.

Antalya’da Sel Afetinin Hasar Tespitleri Başladı

Yurt genelinde etkili olan soğuk hava ve yağışlar, Antalya’da ciddi hasarlara neden oldu. Özellikle Aksu, Alanya, Manavgat ve Serik ilçelerinde etkili olan fırtına, su baskını ve hortum afete dönüştü. Bölgedeki tarım alanları ve yerleşim yerlerinde meydana gelen zarar, yetkililer tarafından detaylı şekilde inceleniyor.

Tarım arazilerinde büyük hasar

Yağış ve fırtına nedeniyle tarım alanları da büyük ölçüde zarar gördü. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada bölgedeki zararların tespit edilmesi için teknik personelin ve TARSİM eksperlerinin sahada çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti. Bakan Yumaklı açıklamasında, “Antalya'nın Aksu, Alanya, Manavgat ve Serik ilçelerinde meydana gelen fırtına, su baskını ve hortumdan etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun. İl-İlçe Müdürlüklerimizdeki teknik personelimiz ve TARSİM eksperleri tarafından hasar tespit çalışmaları devam etmektedir.” ifadelerini kullandı.
Ibrahim Yumaklı

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız