Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde online yemek siparişi uygulaması üzerinden makarna sipariş eden bir vatandaş, yemeği tükettikten sonra rahatsızlandığını belirterek siparişin hazırlandığı işletmenin adresini araştırdı.
Belirtilen adrese giden İbrahim Ay, çevredeki esnaftan işletmenin faaliyet göstermediğini ve iş yerinin 2022 yılında kapandığını öğrendi.
Tekrar Sipariş Verdi, Adres Yine Değişti
Bunun üzerine farklı bir sipariş daha veren Ay, yeni adreste de başka bir makarna işletmesinin bulunduğunu gördü. Ay, yaptığı araştırmalar sonucunda yemeklerin ruhsatsız şekilde evde hazırlandığını iddia ederek Muratpaşa Belediyesi, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve CİMER’e başvurdu.

Zabıta Tutanakla Yetindi
Şikayet üzerine belirtilen adrese giden zabıta ekipleri, konumun iş yeri olmadığını belirleyerek tutanak tuttu. Siparişleri hazırladığı öne sürülen kişinin ise zabıta ekiplerine yemekleri evde değil, bölgede bulunan bir otelin mutfağında hazırladığını söylediği öğrenildi. Bunun üzerine konuyla ilgili İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Vergi Dairesi’ne yazı gönderildi.
Ay, Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde yaptığı incelemede söz konusu işletmenin 2022 yılında yapılan denetimler sonucunda faal bulunmadığı için kapatıldığını öğrendiğini söyledi. Ayrıca işletmeye ait vergi kaydı bulunduğunu, ancak ruhsat veya faaliyet izni olmadığını iddia etti.
“Başka İnsanlar da Mağdur Olabilir”
Yaşananların ardından yetkililerden kapsamlı bir inceleme yapılmasını isteyen Ay, yemeklerin nerede ve hangi koşullarda hazırlandığının belirlenmesini talep etti. Ay, kendisinin yaşadığı rahatsızlığın ardından başka kişilerin de benzer şekilde mağdur olabileceğini belirterek, konuya ilişkin hem idari hem de gerekli görülmesi halinde adli işlemlerin yapılmasını istedi.