Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
23°
Akdeniz Gerçek | Antalya | Antalya'da Ocak Ayı Hal Endeksi Belli Oldu

Antalya'da Ocak Ayı Hal Endeksi Belli Oldu

Antalya'da hallerde Ocak 2025 endeksi duyuruldu. Domatesteki artış dikkat çekti.

Antalya'da hallerde Ocak 2025 endeksi duyuruldu. Domatesteki artış dikkat çekti.

Antalya'da Ocak Ayı Hal Endeksi Belli Oldu

Antalya Ticaret Borsası (ATB), 2025 Ocak ayı hal endeksini açıkladı. Buna göre; Antalya hallerinde işlem gören domates miktar endeksi yıllık yüzde 12,65, fiyat endeksi yüzde 50,60 yükseldi. Sebze miktar endeksi yıllık yüzde 28,12 azaldı, fiyat endeksi yüzde 58,68 yükseldi. Meyve miktar endeksi ise yıllık yüzde 34,70 azaldı, fiyat endeksi yüzde 38,63 arttı.

Ocak ayı endeksleri miktarda bir önceki aya göre (aylık) domateste yüzde 19,28, sebzede yüzde 13,08 arttı, meyvede yüzde 4,56 düştü. Miktar endeksleri geçen yılın aynı ayına göre (yıllık) domateste yüzde 12,65 arttı, sebzede yüzde 28,12 ve meyvede ise yüzde 34,70 azaldı.

Domateste Miktar ve Fiyat Arttı

Ocak 2025'te endekslerdeki yıllık değişimler; miktarda domates için ortalama üstünde, sebze ve meyve için ise 10 yıllık ortalama altında kaldı. Yıllık fiyat endekslerindeki değişimler, domates, sebze ve meyve için ortalama üstünde gerçekleşti. Ocak ayında domates fiyat endeksi; miktardaki yüzde 12,65'lik artışa rağmen,  yıllık yüzde 50,60 arttı.

Antalya'da Ocak Ayı Hal Endeksi Belli Oldu 2

Sebzede Düşüş Görüldü

Sebze fiyat endeksinde yıllık yüzde 58,68 artarken, sebzenin yıllık miktar endeksinin yüzde 28,12'lik düşüşü, fiyat endeksi artışını etkiledi. Meyve fiyat endeksi yıllık, yüzde 38,63 artarken, meyvenin yıllık işlem miktarındaki yüzde 34,70'lik düşüşü, fiyat endeksi artışında etkili oldu. Ocak ayında miktar ve fiyat endekslerindeki aylık değişimler, domates için son 7 yılın miktarda rekor artışı ve fiyatta ise ortalama altı düşük artışı olarak tabloya yansıdı.

Bir önceki aya göre (aylık) domates işlem miktar endeksi, Ocak ayında yüzde 19,28 artış gösterirken, işlem fiyat endeksi de aylık yüzde 2,35 arttı. Bir önceki aya göre (aylık) sebze işlem miktar endeksi, Ocak ayında yüzde 13,08 artış göstermesine karşılık işlem fiyat endeksi de aylık yüzde 4,81 arttı. Son 7 yılın Ocak ayları dikkate alındığında sebze miktar endeksinde en yüksek ikinci artış ve fiyat endeksinde ise en düşük ikinci artış oldu.

Bir önceki aya göre (aylık) meyve işlem miktar endeksi, ocak ayında yüzde 4,56 azalırken, işlem fiyat endeksi yüzde 3,13 arttı. Son 7 yılın ocak ayları dikkate alındığında aylık değişimler, meyve miktar ve fiyat endekslerinde ortalama altında kaldı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız