Antalya'da Varlık Mahallesi’ndeki bir apartmanda yaşanan olayda, Serhan Kaynar (52) komşusu Tezcan K.’yi (39) evinde elektrikli bir düzenekle bekleyip yaralamıştı. Tutuklu sanık, mahkemede “Karakolda baskı halinde ifade verdim. Düzeneği nasıl hazırladığım ise polis memurlarının kurgusudur. Uydurmadan ibaret. Ölümcül bir düzenek olmadığını biliyordum. Mevsim aralık ayıydı ve kat kat giyinmişti. Elimdeki düzenek ölümcül olsaydı da insan hemen ölmez. Bu kadın ve ailem çok üzerime geldi. Haksız tahrik altındaydım. Çeşitli hastalıklarım var. Tahliye olmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

Önce Tiner, Sonra Elektrikli Düzenek
Kaynar, 7 Ekim 2024’te Tezcan K.’nin kapısını tinerle ateşe vermiş, komşuların müdahalesiyle kaçmış ve polis tarafından gözaltına alınmıştı. Olaydan iki ay sonra tahliye olan sanık, 27 Aralık 2024’te bu kez 2 metre uzunluğunda çiviler ve kablolarla hazırladığı elektrikli düzenekle Tezcan K.’yi bekledi. Gelen komşusu düzeneğin çivili kısmına temas ederek akıma kapıldı ve yaralandı.

İki Ayrı Dava Açıldı
Serhan Kaynar hakkında hem apartmanda yangın çıkarmak hem de komşusunu öldürmeye çalışmakla ilgili iki ayrı dava açıldı. Önceki olayda ise bipolar bozukluğu raporu nedeniyle ceza verilmedi.

Mahkeme Yeni Rapor Kararı Verdi
Antalya 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi, Kaynar’ın yaptığı düzeneğin ölümcül olup olmadığının anlaşılması için yeni rapor alınmasına karar verip duruşmayı erteledi.
Antalya’da İnteraktif Çocuk Oyunu: Dino Ormanı Sahnede Büyüledi!