18 Kasım’da iki seans olarak sahnelenen ‘Dino Ormanı’, çocukların hayal gücünü ve doğa sevgisini sahneye taşıdı.
Minik izleyicilerin heyecan ve neşeli sesleri, eserin canlı müzikleri ve dans sahneleriyle birleşti. Eser, ikinci kez 25 Kasım 2025 tarihinde 11.00 ve 14.00 seanslarında sahnelenecek.
Oyun, meraklı çocuk Lino, konuşkan robot Robiş ve enerjik köpek Pufi’nin, kayıp Dino Ormanı’nı bulmak için çıktıkları eğlenceli yolculuğu anlatıyor.
Minik kahramanlara yol gösteren temel kavram ise: “Doğa Sevgiyle Yaşar.”
‘Dino Ormanı’ oyununda metin, beste ve rejiyi M. Fatih Şanal üstlenirken, müzik düzenleme, müzikal adaptasyon ve orkestra şefliğini Hakan Kalkan yaptı. Dekor tasarımı Ömer Tacettin Gündüz tarafından hazırlanırken, kostümler Zekiye Şimşek’in imzasını taşıyor. Koreografiyi Gizem Şanal ve Buket Tüzün üstlendi, ışık tasarımı Mustafa Eski tarafından gerçekleştirildi.
Video projeksiyon tasarımını ise Ahmet Şeren üstlendi. Oyuncu kadrosunda Sevra Özdoğru Lino karakterini canlandırırken, Robiş’i Enis Cihat Kızılgül, Pufi’yi ise Fatih Kayhan seslendirdi; Pufi’nin oyunculuğu Selahattin Denizsürümüren’e ait. Küçük Ayı rolünde Emine Aydurdu, Kaplan rolünde Songül Ekici ve Baykuş rolünde İrem Başak Alkan sahne aldı. Dino karakterinin müzikal seslendirmesi Yalçın Ünsal’a, oyunculuğu Vural Vursavaş’a ait. Danslarıyla Eylül Aras, Deniz Sönmez, Güneş Çağlayan ve Seyhan Ecem Çolaklı oyuna hareket kazandırdı.
‘Dino Ormanı’; çocuklara doğa sevgisini öğretirken, paylaşmayı, birlikte üretmeyi ve sahneyle etkileşimi de deneyimletiyor. “Keşif Zamanı”, “Geometri”, “Ormanın Koruyucuları” ve “Doğa Sevgiyle Yaşar” gibi özgün şarkılarla oyun, eğlence ve öğrenmeyi bir arada sunuyor.
Sınırlı sayıdaki biletler, Antalya Devlet Opera ve Balesi gişeleri ile www.biletinial.com adresinden temin edilebilecek. Toplu bilet alımları için gişe, hafta içi ve cumartesi 10.00–18.00, temsil günlerinde ise temsil bitiş saatine kadar hizmet veriyor.