Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
20°
Akdeniz Gerçek | Antalya | Hurdaya Dönen Araçta Yaralı Kardeşler Sıkıştı

Hurdaya Dönen Araçta Yaralı Kardeşler Sıkıştı

Antalya Havalimanı yolu üzerinde araç kontrolden çıkarak refüjdeki palmiyeye çarptı. Hurdaya dönen araç içerisinde sıkışan sürücüyü vatandaşlar çıkartırken, yanındaki kardeşi ise itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

Antalya Havalimanı yolu üzerinde araç kontrolden çıkarak refüjdeki palmiyeye çarptı. Hurdaya dönen araç içerisinde sıkışan sürücüyü vatandaşlar çıkartırken, yanındaki kardeşi ise itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

KAYNAK: İHA
Hurdaya Dönen Araçta Yaralı Kardeşler Sıkıştı

Antalya'nın Kepez ilçesi Altınova Mahallesi Serik Caddesi havalimanı yolu üzerinde dün akşam saat 23.00 sıralarında yan yolda meydana gelen kazada S.B.'nin kullandığı 07 VS 888 plakalı otomobil, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak savruldu. Otomobil refüjdeki palmiye ağacına çarparak durabilirken, araçta bulunan sürücü genç kız ve kardeşi Yunus Emre B. araç içerisinde sıkıştı. Hurdaya dönen otomobilde sıkışan gençlerin yardımına çevredeki vatandaşlar ve yoldan geçen diğer sürücüler koştu. Araç sürücüsü genç kız bulunduğu yerden vatandaşların yardımıyla çıkartılırken, olayın 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirilmesi ile olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri, araç içerisinde sıkışan Yunus Emre B.'yi ilk müdahaleyi yaptı. Ardından Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'na bağlı kurtarma ekibi, yaralı genci bulunduğu yerden çıkarmak için çalışma başlattı.

antalyada-kaza-yapan-aracta-kardesler-sikisti-2.jpg

Baba, Çocuklarını Sakinleştirmeye Çalıştı

Kazayı haber alarak olay yerine gelen baba, karşılaştığı manzara karşı büyük bir şok yaşadı. Yunus Emre B., itfaiye ekiplerinin gayretli çalışmasının ardından kurtarıldığında, baba, oğlunu sakinleştirmeye çalışarak "Bekle alacaklar seni, metanetli ol, hiçbir şeyin yok oğlum" diyerek cesaret verdi. Yunus Emre B., sağlık ekiplerinin müdahalesiyle Kepez Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

antalyada-kaza-yapan-aracta-kardesler-sikisti-4.jpg

"Kardeşimi İstiyorum"

Yunus Emre B.'nin ablası S.B., kardeşinin durumunu merak ederek gözyaşları içinde "Kardeşimi istiyorum, kardeşimi çıkartalım" diyerek yardım istedi. Babasının sakinleştirici sözleriyle, gözyaşlarını tutmaya çalışan genç kız, "Her şey geçecek, kardeşinle beraber eve gideceğiz" diyerek babasının tesellisine cevap verdi.

antalyada-kaza-yapan-aracta-kardesler-sikisti-3.jpg

Acılı Anne Fenalık Geçirdi

Kazayı haber alarak gelen anne, çocuklarının kanlar içindeki halini görünce fenalık geçirdi. "Çocuklarıma bir şey oldu mu?" diye soran anne, eşi ve vatandaşların yardımıyla sakinleştirildi. Kazanın şiddeti ve ailesinin yaşadığı acı, herkesi derinden etkiledi.

antalyada-kaza-yapan-aracta-kardesler-sikisti-5.jpg

Yardıma Koştu

Zeynel Abidin, kazanın hemen ardından olaya müdahale eden vatandaşlardan biri olarak, yaşadığı şok ve ilk müdahale sürecini şöyle anlattı: "İçerideydim, ani bir fren sesi duydum. Hızla bir ses geldi. Koşarak geldiğimde kadın ve kardeşi kanlar içerisindeydi. İlk önce kadını çıkardık, ardından ambulans ve itfaiye ekipleri geldi."

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız