Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
20°
Akdeniz Gerçek | Antalya | Antalya Müzesi İçin Kritik Gün!

Antalya Müzesi İçin Kritik Gün!

Antalya Arkeoloji Müzesi’nin geleceğiyle ilgili kararların görüşüldüğü Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu toplantısı sürerken, Müze Çalışma Grubu üyeleri müze önünde eylem yaptı.

Antalya Arkeoloji Müzesi’nin geleceğiyle ilgili kararların görüşüldüğü Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu toplantısı sürerken, Müze Çalışma Grubu üyeleri müze önünde eylem yaptı.

KAYNAK: Ata Uysal ÖZEN
Antalya Müzesi İçin Kritik Gün!

Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu, bugün Antalya Arkeoloji Müzesi’nin geleceğine dair önemli bir toplantı düzenliyor. Toplantıya sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katılırken, Antalya Arkeoloji Müzesi için 23 gündür süren eylemler bugün Müze Çalışma Grubu tarafından Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu toplantısı sürerken devam ettirildi.

antalya-muzesi-icin-kritik-gun1.jpg

Dövizlerle Sessiz Tepki: “Müze Halkındır, Yıkılamaz”

Toplantı sırasında ellerinde dövizlerle toplanan grup üyeleri, “Müzeyi Yıkmanın Amacı Nedir?”, “Yıkmak İçin Bu Ne Acele”, “Antalya Müzesi Mücevher Kutusudur” ve “Müze Binasının Mimari Değerinin Farkında Mısınız?” gibi mesajlarla tepkilerini dile getirdi. Müze binasının korunması gerektiğini savunan grup, toplantıdan çıkacak sonucu bekliyor.

Toplantı Beklenenden Uzun Sürdü

Saat 17.00 itibarıyla müze çalışanlarına “gidebilirsiniz” denildiği ancak kurul toplantısının halen devam ettiği öğrenildi. Toplantıda yeni müze binasına dair projenin tanıtıldığı ve fikir alışverişinde bulunulduğu belirtildi. Müze Çalışma Grubu ise alınacak kararların, kamuoyunun hassasiyetini gözeterek verilmesini talep ediyor.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız