Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
28°
Akdeniz Gerçek | Antalya | Aliye Coşar Uyardı: "Çiftçinin Faizi Silinmezse Üretim Duracak"

Aliye Coşar Uyardı: "Çiftçinin Faizi Silinmezse Üretim Duracak"

CHP Antalya Milletvekili Aliye Coşar, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı sert konuşmada iktidarın suni gündemlerle ekonomik krizi gizlemeye çalıştığını savundu.

CHP Antalya Milletvekili Aliye Coşar, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı sert konuşmada iktidarın suni gündemlerle ekonomik krizi gizlemeye çalıştığını savundu.

KAYNAK: Bülten
Aliye Coşar Uyardı: "Çiftçinin Faizi Silinmezse Üretim Duracak"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Aliye Coşar, TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen kanun teklifi üzerine söz alarak iktidarın ekonomi, eğitim, tarım ve turizm politikalarını yaylım ateşine tuttu. Türkiye'nin ağır bir ekonomik kriz sarmalında olduğunu belirten Coşar, bütçenin faize ve yandaşa harcandığını, bu durumun vatandaşın ekmeğini her geçen gün daha da küçülttüğünü vurguladı.

"Özel Okul Öğretmenleri Patronların İnsafına Terk Edildi"

Konuşmasında eğitim emekçilerinin güvencesiz çalışma koşullarına değinen Coşar, özel okul öğretmenlerinin taban maaş uygulamasının kaldırılmasıyla birlikte düşük ücret, uzun mesai ve mobbing sarmalına itildiğini ifade etti. Aynı diplomaya sahip öğretmenler arasında uçurum yaratıldığını söyleyen CHP'li vekil, hak arayan öğretmenlere Meclis önünde kolluk kuvvetlerince yapılan müdahaleyi ve gözaltıları kınayarak, Türkiye'nin ihtiyacının baskı değil, adalet ve liyakat olduğunu belirtti.

Yüksek Kiralar Personel Göçüne Yol Açıyor

Antalya turizminin ekonomik kriz ve yanlış politikalar nedeniyle bu sezon istenilen doluluk ve talep seviyesine ulaşamadığını kaydeden Aliye Coşar, artan maliyetlerin rekabet gücünü kırdığını ifade etti. Özellikle Antalya'daki fahiş kira artışlarının hem işletmeleri zorladığını hem de sektör çalışanlarının barınmasını imkânsız hale getirdiğini belirten Coşar, bu durumun çok ciddi bir nitelikli personel göçünü tetiklediğini vurgulayarak ilgili bakanlıkları yapıcı çözümler üretmeye çağırdı.

"Çiftçi Borçlarının Faizi Silinmezse Üretim Duracak"

Antalya'da kış aylarında yaşanan fırtına ve sel felaketlerinin ardından üreticiye verilen desteklerin çok yetersiz kaldığını ifade eden Coşar, tarım sektöründeki tehlikeyi şu sözlerle özetledi:

"Artan maliyetler nedeniyle çiftçi üretimden uzaklaşma noktasına gelmiştir. Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan çiftçi borçlarının faizleri derhal silinmeli ve borçlar ertelenmelidir. Aksi takdirde çiftçi toprağından tamamen kopacaktır."

Kaş'ta Maden Ocağı, EXPO Alanında Otopark Talanı

Konuşmasının son bölümünde Antalya'daki doğa ve çevre katliamlarına dikkat çeken Coşar, dünyaca ünlü turizm ilçesi Kaş'ın Dere Mahallesi'ndeki ormanlık alanda açılması planlanan maden ocağına verilen ÇED olumlu kararının bir katliam olduğunu söyledi. Masa başında verilen bu rant izinlerinin derhal iptal edilmesi gerektiğini savunan Coşar, İklim Zirvesi COP31'e ev sahipliği yapacak olan Antalya'da, EXPO alanı etrafındaki 300 dönümlük tarım arazisinin kamulaştırılarak otopark yapılmasına ve betona teslim edilmesine de sert tepki gösterdi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız