Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
23°
Akdeniz Gerçek | Antalya | Alanya Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nde Yeni Dönem

Alanya Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nde Yeni Dönem

Alanya Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nde başkanlık görevine Kazım Arı seçildi. Gençlik Meclisi’nde devir teslim töreni gerçekleşti.

Alanya Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nde başkanlık görevine Kazım Arı seçildi. Gençlik Meclisi’nde devir teslim töreni gerçekleşti.

Alanya Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nde Yeni Dönem

Alanya Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nin Olağan Seçimli Genel Kurulu, 13 Şubat 2025 tarihinde ALTSO Konferans Salonu’nda geniş katılımla gerçekleştirildi. Seçim süreci, gençlerin kent yönetiminde daha aktif rol almasını sağlayacak yeni bir dönemin başlangıcı oldu.

Genel Kurulda Yoğun Katılım

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan genel kurul, Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan, Genel Sekreter Haydar Uyar, Genel Koordinatör Faruk Nafiz Koçak ve Yürütme Kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleşti. Kent Konseyi ve Gençlik Meclisi’nin işleyişine dair sunum yapılarak, genel kurul üyelerine konseyin ve meclisin çalışmaları tanıtıldı.

Gençler Farklı Sektörlerden Yönetimde Temsil Ediliyor

Sunumun ardından Gençlik Meclisi Yürütme Kurulu Seçimi gerçekleştirildi. Yönetimde farklı sektörlerden gençlerin yer aldığı seçimde, üniversite ve lise öğrencileri, inşaat mühendisleri, şehir plancıları, avukatlar, iç mimarlar, spor uzmanları, makine mühendisleri, yazılımcılar, otel işletmecileri ve genç girişimciler gibi birçok farklı meslek grubundan genç temsil edildi.

Gençlik Meclisi Yürütme Kurulu’na seçilen isimler: Aleyna Kurt, Yasin Doğan, Duygu Okutan, Kaan Kuzucu, Gülseren Erdoğan, Beste Toktaş, Miray Kahraman, Merve Öztürk Örs, Kerime Sağlamer, İlayda Akın, Veysel Örs, Kazım Arı, Batuhan Karaca, Ömer Demir, Fırat Furkan Hazar, Buğra Gönüllü, Ayşe Görgülü, Kamil Sünger, Şadiye Ünal, İlayda Turan, Davut Can Tayyar, Baran Güngör, Osman Çeçen, Gonca Gül Türkyılmaz, Görkem Feyza Çay, Eyüp Şenbahar, Deniz Tekin, Ada Arman ve Polat Ali Keleş oldu.

Danışma Kurulu’na ise Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan, Genel Sekreter Haydar Uyar, ALKÜ Öğretim Üyesi Muhammet Necati Çelik, Alanya Üniversitesi Öğretim Üyesi Burçin Ünal, İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü Temsilcisi Fatma Gamze Koçak, Alanya Belediyesi Gençlik Hizmetleri Birim Sorumlusu Aksen Uçaner ve Alanya Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Hasan Sağlamer seçildi.

Gençlik Meclisi’nde Devir Teslim

Genel kurulun ardından Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan başkanlığında ilk yürütme kurulu toplantısı yapıldı. Başkanlık için Kamil Sünger ve Kazım Arı aday oldu. Yapılan seçimde oy çokluğuyla Kazım Arı, Alanya Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı seçildi.

Alanya Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nde Yeni Dönem

“Gençler Bir Demokrasi Dersi Vermiştir”

Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan, seçimlerin demokratik bir süreç içinde gerçekleştirildiğini belirterek,“Gençler bir demokrasi dersi vermiştir. Gençlik Meclisimiz Alanya’da çok güzel işler yaptı. İki dönem boyunca başkanlığını yapan Mücahit Kaya önderliğinde çok değerli çalışmalar gerçekleştirildi. Kendisine teşekkür ediyoruz. Alanya’da güzel projelere devam edeceğinden şüphemiz yok. Her sektörden ve farklı kesimlerden gençleri bir araya getirmeye özen gösterdik. Alanya Kent Konseyi'nin misyonu budur. Katılmak isteyen hiç kimseyi dışarıda bırakmadan kapsayıcı bir seçim gerçekleştirildi. Demokratik tavırlarından dolayı gençleri kutluyorum” ifadelerini kullandı.

“Biz Birlikte Güçlüyüz”

Başkanlığı devreden Mücahit Kaya, gençlik çalışmalarının önemine vurgu yaparak, “Gençlik çalışmalarında yıllardır mücadele veren biri olarak, birlik olduğumuzda çok şeyin değişebileceğini hem yerelde hem de ulusalda gördük. Çalışmalarımızı ayrıştırmadan, uzlaşma içinde yapmaya gayret gösterdik. Eminim ki bizim yükselttiğimiz çıtayı çok daha ileriye taşıyacak bir ekibe devrediyorum. Biz birlikte güçlüyüz. Alanya’da artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak, güçlenerek devam ediyoruz” dedi.

“Yeni Bir Döneme Başlıyoruz”

Yeni başkan Kazım Arı ise, yeni dönemde hedeflerinin ortak akılla projeler geliştirmek olduğunu belirterek, “Başkanımız Mücahit Kaya'ya bu başarılı dönemleri için çok teşekkür ediyoruz. Kendisinin tecrübelerinden faydalanacağız. Yeni bir döneme başlıyoruz, ekip arkadaşlarımızla önümüzdeki süreçte toplantılarımızı yaparak yol haritamızı belirleyeceğiz. Ayrıştırmadan, Kent Konseyi’nin mevcut çizgisi doğrultusunda uzlaşmacı bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz. Biz birlikte güçlüyüz” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız