52 Dönümde 50 Ürün: Güz Dönemi Domatesle Başladı! Hasadı 65 Günde Yapılacak

Antalya'nın Kumluca ilçesi, Türkiye'nin önemli örtü altı sebze ve meyve üretim merkezlerinden biri. 2025 - 2026 üretim sezonunun başlangıcı olan güz döneminde çiftçiler fide ekimine başladı.
Güz Dönemi Domatesle Başladı
Kumluca'da 52 bin dönüm serada 50 çeşit sebze ve meyve üretimi gerçekleştiriliyor. Çiftçilerin güz döneminde ilk fideleri domatesler oldu. 10 çeşit domatesin üretildiği ilçede yaklaşık 25 bin dönüm alanda domates fideleri toprakla buluştu. Ocak- şubat döneminde hasat edilecek domateslerin ardından üreticilerin tercihine göre seralara yeni ürünler ekilecek.
Pembe Domates 65 Günde Hasat Ediliyor
Pembe domates üretimi yapan Kumluca'da Muhammed Hasyılmaz (25), domates fidelerinin toprağa ekilmesinin ardından, sifon hortumlarla bol suyla suladıklarını, sonraki dönemde de damlama sulama yöntemini kullanacaklarını açıkladı.
Hasyılmaz, "Şu an güz dönemi dikimlerimizi yapıyoruz. Pembe domates dikiyoruz. Aşağı yukarı 60- 65 günlük bir sürede hasat ederiz. 15 Şubat gibi bu domateslerin hasadını bitiririz. Domateslerin hasadı sona erince seralara kavun ekmeyi düşünüyoruz" şeklinde konuştu. Hasyılmaz'ın eşi Sevgi Hasyılmaz (23) ,se "Eşimle beraber 5 dönümlük alanda domates üretiyoruz. 2 çocuğum var, ev hanımıyım. Hem ev işlerini yapıyorum hem de serada eşime yardım ediyorum. Burası bizim ekmek teknemiz inşallah para kazanırız" dedi.
52 Bin Dönümün 25 Bini Domates
2025- 2026 üretim sezonunun afetsiz ve ürünlerin para ettiği bir dönem olmasını deneyen Kumluca Ziraat Odası Başkanı Hidayet Kökce şu açıklamayı yaptı:
"Bu yıl Kumluca'da 52 bin dönüm alanda üretim yapıyoruz. Ortalama 25 bin dönümü domates. Erken güz dönemi dikimleri başladı. Ocak- şubat aylarında bu domatesler hasat edildiğinde de yeniden ekimler yapacağız. Domates, biber, patlıcan, salatalık ve kavun gibi ürünlerin de üretimini yapıyoruz. Her sebzenin kendi içinde de çok sayıda çeşitleri var. 50 çeşit ürün ekiyoruz. 52 bin dönüm alanda 10 çeşit domates var. Domates, biber, patlıcan, salatalık ve kavunun kendi içinde de 50 çeşidi var. Kısacası yıl boyunca 52 bin dönüm alanda 50 çeşit sebze üretiyoruz. Bu kadar çeşit ürün içinde çok hoş koku ve lezzete sahip ürünler olunca dünya pazarında da yer buluyoruz."
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.