Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
21°
Akdeniz Gerçek | Alanya | Çatalca Alaiye Şehitleri, Anma Töreniyle Yad Edildi

Çatalca Alaiye Şehitleri, Anma Töreniyle Yad Edildi

Her yıl geleneksel olarak Alanya Kent Konseyi ve Alanya Belediyesi'nin desteğiyle düzenlenen Çatalca Şehitlerini Anma Programı, bu yıl da büyük bir katılımla gerçekleştirildi.

Her yıl geleneksel olarak Alanya Kent Konseyi ve Alanya Belediyesi'nin desteğiyle düzenlenen Çatalca Şehitlerini Anma Programı, bu yıl da büyük bir katılımla gerçekleştirildi.

Çatalca Alaiye Şehitleri, Anma Töreniyle Yad Edildi

17 Kasım 1912'de vatan savunması sırasında şehit düşen Alaiye Redif Taburu'na bağlı 657 kahraman asker, Çatalca'nın Dağyenice Mahallesi'ndeki Alaiye Şehitliği'nde düzenlenen törenle anıldı.

Törene Çatalca Kaymakam Vekili ve Silivri Kaymakamı Tolga Toğan, Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel, İlçe Garnizon Komutanı Yarbay Kayhan Kartaltepe, Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Murat Levent Koçak, Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan, Çatalca Kent Konseyi Başkanı Seyit Çetin ve Alanya'dan gelen bir heyet katıldı.

MURAT KOÇAK "TARİHİ BAĞI DAHA DA GÜÇLENDİRMELİYİZ"

Anma programı, protokol üyelerinin şehitlik anıtına çelenk bırakmasıyla başladı. Alanya  Belediyesi Başkan Yardımcısı Murat Levent Koçak yaptığı konuşmada, Alanya ve Çatalca arasındaki tarihi bağa dikkat çekti. Koçak, "Alanya, Türkiye’nin dünyaya açılan kapılarından biridir. Farklı coğrafyalardan kardeş şehirlerimiz bulunuyor ancak 112 yıl önce ecdadımız burada şehit olup kanlarını dökerek Çatalca ile kan kardeşi olmuştur. Bu tarihi bağı daha da güçlendirmeliyiz. Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel ve ekibine misafirperverlikleri için, Çatalca halkına ise şehitlerimize gösterdikleri hassasiyet için teşekkür ederim" dedi.

Başkan Özcan: “Şehitlerimizin Hatırasını Gelecek Nesillere Aktaracağız”

Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan, "Yüzüncü yılında başlattığımız Çatalca Alaiye Şehitlerini Anma Programı'nda, 12 yıldır olduğu gibi bu yıl da şehitlerimizi anmak için Çatalca'dayız. Bizleri burada ağırlayan Çatalca Belediye Başkanımız Erhan Güzel ve ekibine teşekkür ediyoruz. Şehitlerimizin hatırasını yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz" diye konuştu.

Tören Duygusal Anlarla Devam Etti

Tören, Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel ve Çatalca Kaymakam Vekili Tolga Toğan’ın konuşmalarıyla devam etti. Konuşmalarında şehitlerin aziz hatırasına duygu dolu mesajlar verildi. Programın sonunda, protokol üyeleri ve törene katılan vatandaşlar, şehitlik anıtına karanfil bırakarak, vatan uğruna canlarını feda eden kahramanları andılar. Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Murat Levent Koçak ve Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan, Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel ve Çatalca Kaymakam Vekili Tolga Toğan’a teşekkür hediyelerini takdim etti.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız