Adana’nın Kozan ilçesinde meydana gelen ve sürücüsünün olay yerinden kaçtığı trajik kazada yaşamını yitiren 22 yaşındaki Zehra Akbaş, ailesi ve sevenleri tarafından son yolculuğuna uğurlandı. Genç kızın ölümü ilçede büyük bir üzüntü yaratırken, firari sürücüyü yakalama çalışmaları sürüyor.
Yol Kenarında Can Pazarı: Sürücü Olay Yerinden Kaçtı
Kaza, Yassıçalı Mahallesi Toklular yolu üzerinde gerçekleşti. İddiaya göre, yol kenarında yürüyüş yapan Zehra Akbaş’a, henüz plakası ve sürücüsü netleşmeyen ancak arkadan gelen bir otomobil hızla çarptı. Çarpmanın şiddetiyle yola savrulan genç kıza yardım etmek yerine, vicdansız sürücü aracıyla olay yerinden kaçarak izini kaybettirdi.
Yerde hareketsiz yatan Akbaş’ı gören vatandaşların durumu bildirmesi üzerine olay yerine ivedilikle jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerince yapılan incelemede, talihsiz Zehra’nın olay yerinde hayatını kaybettiği tespit edildi.
Terk Edilmiş Araç Bahçede Bulundu
Olay yerinden kaçan zanlıyı yakalamak için geniş çaplı bir soruşturma başlatan jandarma ekipleri, kısa sürede önemli bir bulguya ulaştı. Kazaya karıştığı değerlendirilen ve ön farları kırık olan otomobil, bir bahçede terk edilmiş vaziyette bulundu. Yapılan incelemelerde aracın ruhsat sahibinin T.M. olduğu belirlendi.
Zehra Dualarla Son Yolculuğuna Uğurlandı
Kozan Devlet Hastanesi morgundan alınan 22 yaşındaki Zehra Akbaş’ın cenazesi, helallik alınmak üzere Toklular Mahallesi’ne getirildi. Burada kılınan cenaze namazının ardından genç kızın cenazesi, gözyaşları ve dualar eşliğinde mahalle mezarlığında toprağa verildi.
Jandarma ekiplerinin, kimliği belirlenen ancak henüz yakalanamayan sürücüyü ele geçirmek için başlattığı operasyonel çalışmalar titizlikle devam ediyor.