Kent genelinde yoğunluğun yaşandığı merkezi noktalarda yol kenarlarına yapılan hatalı ve çift sıra parklar, trafik akışını olumsuz yönde etkiliyor. Sürücü ve yayaların ulaşımını son derece güçleştiren bu durum, bazı bölgelerde uzun araç kuyrukları oluştururken korna seslerinin yükselmesine neden oluyor. Adana'nın Seyhan ilçesine bağlı 5 Ocak Meydanı ile Çakmak Caddesi'nde yaşanan yoğunluk vatandaşları çileden çıkardı.

"İtfaiye veya Ambulans Geçemiyor"
Yaşanan duruma tepki gösteren vatandaşlardan Recep Tutuş, Adana'nın merkezi bölgelerindeki belediye çalışmalarının yetersizliğine dikkat çekerek şunları söyledi:
"Burası Hindistan'a döndü. Adana Büyükşehir Belediyesi burayı denetlemiyor. Trafik ve temizlik konusunda berbat, rezalet bir durumdayız. Kimse buraya aracıyla girmek istemiyor. Burası Adana'nın kalbi, öncelikle çift sıra parkın tamamen engellenmesi lazım. Sonrasında motosiklet ve araçların buradan tamamen kaldırılması lazım. Önce araçtan başlayıp sonrasında kaldırım işgaline el atmalılar. Başımıza bir şey gelse itfaiye veya ambulans gelene kadar vakit kaybeder. Belediye hiçbir şekilde çalışmıyor. İlk dönemlerde de çalışmıyordu, şimdi de çalışmıyor. Bu konudan dolayı çok rahatsızım."

"Adana Sahipsiz Bırakıldı"
Trafiğe acil çözüm bulunması gerektiğini belirten Mehmet Yıldırım ise caddelerin yayalara bırakılması gerektiğini savunarak şu ifadeleri kullandı:
"Yayaların rahatlıkla yürümesi için bu araçların burada olmaması gerekiyor. Buranın araç trafiğine kapatılması ve sadece yayalara açık olması gerekiyor. Rahatça yürüyebilelim ve alışverişimizi yapabilelim. Araçların buraya alınmaması gerekiyor. Burada esnaf problemi de var. Kaldırım işgali var. Satıcılar ve araçlar buraya girmemize engel oluyor. Önceden Adana'mız daha güzeldi ancak şu an sahipsiz bırakıldı. Adana Büyükşehir Belediyesi buraya gerekli ilgi göstermiyor. Buraya daha fazla ilgi gösterilmeli ancak belediye işini yapmıyor."

