Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
26°
Akdeniz Gerçek | Adana | Adana’da FETÖ Yalanıyla 2.4 Milyonluk Vurgun

Adana’da FETÖ Yalanıyla 2.4 Milyonluk Vurgun

Adana’da kendilerini polis ve savcı olarak tanıtan dolandırıcılar, bir vatandaşı 'FETÖ operasyonu' bahanesiyle kandırarak 2 milyon 400 bin TL’sini aldı.

Adana’da kendilerini polis ve savcı olarak tanıtan dolandırıcılar, bir vatandaşı 'FETÖ operasyonu' bahanesiyle kandırarak 2 milyon 400 bin TL’sini aldı.

Adana’da FETÖ Yalanıyla 2.4 Milyonluk Vurgun

Adana’da yaşayan M.Y. isimli vatandaş, cep telefonuyla arandıktan sonra hayatının şokunu yaşadı. Karşısındaki kişi kendisini polis olarak tanıtıp, hem kendisinin hem eşinin kimliğinin FETÖ üyelerince kopyalandığını söyledi. Şüpheli, banka hesaplarının ele geçirildiğini ve paraların “güvenlik” gerekçesiyle devlet hazinesine aktarılması gerektiğini belirtti.

İlk görüşmeyi ‘polis’ kimliğiyle yapan dolandırıcıyı, kısa süre sonra sahte bir ‘savcı’ devraldı. M.Y.'yi ikna etmek için detaylı bir senaryo kuran dolandırıcılar, mobil bankacılık ve e-Devlet şifresini ele geçirerek harekete geçti.

2 Milyon 400 Bin TL’yi 5 Hesaba Aktardılar

Mağdur M.Y.’nin tüm dijital bankacılık erişimini alan dolandırıcılar, toplam 2 milyon 400 bin TL’yi farklı kişilere ait 5 ayrı banka hesabına aktardı. Dolandırıcılar, M.Y.’ye “Operasyon tamamlanana kadar kimseyle konuşmayın, telefonunuzu kapatın” talimatını da verdi.

Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan M.Y., soluğu polis merkezinde aldı. Olayla ilgili Adana İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri soruşturma başlattı.

Adana’da Fetö Yalanıyla 2.4 Milyonluk Vurgun 2

Çete Lideri Çiftlikte Gizlenmiş

Polisin teknik ve fiziki takibi sonrası çete üyelerinin izleri Manisa ve Gaziantep’e kadar uzandı. Adana merkezli yürütülen operasyon kapsamında üç şehirde eş zamanlı baskınlar düzenlendi.

Operasyonda çete lideri E.İ. (39), Manisa kırsalında bir çiftlik evinde saklanırken gözaltına alındı. E.İ. ile birlikte S.G. (37), İ.Ş. (45) ve 3 şüpheli daha yakalanarak Adana’ya getirildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan çete lideri E.İ., S.G. ve İ.Ş. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer üç şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

15 Yıl Hapis Cezası Vardı

Yapılan sorgulamalarda çete lideri E.İ.’nin nitelikli dolandırıcılık suçundan 8 ayrı dosyadan arandığı ve hakkında 15 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu ortaya çıktı. Polis, dolandırıcılık şebekesinin daha önce benzer yöntemlerle farklı illerde de vatandaşları tuzağa düşürdüğünü değerlendiriyor.

Emniyet yetkilileri vatandaşları, özellikle kimlik ve banka bilgilerini isteyen kişilere karşı dikkatli olmaları ve bu tür durumlarda derhal güvenlik güçlerine başvurmaları konusunda uyardı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız