Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
24°
Akdeniz Gerçek | Adana | Adana Kasaplar Odası Uyardı: Bu Ceza Cebinizi Yakabilir

Adana Kasaplar Odası Uyardı: Bu Ceza Cebinizi Yakabilir

Kurban Bayramı yaklaşırken Adana Kasaplar Odası’ndan önemli uyarı geldi: Belgesiz kesim yapanlara 5 bin 262 TL ceza uygulanacak.

Kurban Bayramı yaklaşırken Adana Kasaplar Odası’ndan önemli uyarı geldi: Belgesiz kesim yapanlara 5 bin 262 TL ceza uygulanacak.

Adana Kasaplar Odası Uyardı: Bu Ceza Cebinizi Yakabilir

Kurban Bayramı öncesi hayvan kesimlerinin doğru koşullarda yapılması için uyarılarda bulunan Adana Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur, vatandaşların sadece ustalık belgesi bulunan kasaplara yönelmesi gerektiğini belirtti. Belgesiz kesim yapanların hem hayvanlara zarar verdiğini hem de hijyen koşullarını sağlamadığını vurgulayan Yağmur, “Kurbanı kasap olmayan kişiler kesmemeli” dedi.

Adana Kasaplar Odası Uyardı2

Ceza Miktarı Belli Oldu: 5 Bin 262 TL'den Başlıyor

Yağmur, usulsüz kesim yapan kişilere uygulanacak cezalar hakkında da bilgi verdi. Kabahatler Kanunu uyarınca kasap olmayan kişilerin kurban kesmesi halinde 5 bin 262 TL, sağlıksız ve uygunsuz ortamlarda yapılan kesimler için ise 72 bin TL ceza kesileceğini belirtti.

Yağmur ayrıca, Tarım İl Müdürlüğü ve kolluk kuvvetleriyle birlikte sahada olacaklarını söyleyerek, vatandaşlardan da gördükleri olumsuzlukları bildirmelerini istedi.

Adana Kasaplar Odası Uyardı3

“Bıçak Keser Ama Dikkat Şart”

30 yıllık kasap Adem Gezici ise kurban kesiminde deneyimin ve dikkatli olmanın şart olduğunu dile getirdi. “Bıçağıma güveniyorum ama mutlaka güvenlik önlemimi alırım” diyen Gezici, tecrübesiz kişilerin hem kendine hem hayvana zarar verebileceğine dikkat çekti.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız