Türkiye İstatistik Kurumu'nun aralık ayı enflasyon verilerine göre, enflasyon aylık bazda %2,93 artış gösterdi. Yıllık bazda ise enflasyon oranı %64,77 olarak belirlendi. Bu enflasyon verileri üzerinden hesaplanan memur zammı da %49,25 oldu.

Asgari ücret artışıyla işsizlik maaşı engelli aylığı ve kıdem tazminatında değişiklikler neler? Asgari ücret artışıyla işsizlik maaşı engelli aylığı ve kıdem tazminatında değişiklikler neler?

Enflasyonun netleşmesiyle birlikte, memur zammına bağlı olarak 2024 yılında geçerli olacak kıdem tazminatı tavanı belirlendi. Geçen yılın temmuz-aralık döneminde 23 bin 489 lira olan kıdem tazminatı tavanı, 2024 yılı ocak-haziran döneminde 35 bin 057 lira olarak uygulanacak. Bu tavan fiyatı, memur maaş katsayısındaki artışa bağlı olarak belirlenmektedir.

Uzman rakamlarla kıdem tazminatı ve işsizlik maaşı değişikliklerini açıkladı Uzman rakamlarla kıdem tazminatı ve işsizlik maaşı değişikliklerini açıkladı

22 Yıllık Fabrika İflasın Eşiğinde! TOGG Üretim Yapıyordu 22 Yıllık Fabrika İflasın Eşiğinde! TOGG Üretim Yapıyordu

Kıdem tazminatı tavanındaki bu artış, brüt ücreti 35 bin 057 liranın üzerinde olan ve kıdem tazminatı hakkı kazanan çalışanları etkileyecektir. Bu değişiklik, çalışanların kıdem tazminatı alacakları miktarı üzerinde belirleyici bir etkiye sahip olacaktır.

Kaynak: Haber Merkezi