Mersin’de Babasını Bidona Koyup Çöplüğe Attı! İstenen Ceza Belli Oldu

Mersin Bozyazı’da geçen yıl 14 Eylül’de ortaya çıkan olayda, Selahattin Doludeniz’in plastik bidon içinde çöplükte bulunan cesedi, çevreyi şoke etmişti. Konya Selçuk Üniversitesi’nden emekli öğretim görevlisi Doludeniz’in oğlu Orkun Doludeniz, babasının cenazesini bidona koyup evde bıraktıktan sonra çöplüğe götürerek attığı gerekçesiyle tutuklanmıştı. Anamur Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, zanlı hakkında 25 yıla kadar hapis cezası talep edildi.
Babasının Bakımını İhmalle Kasten Öldürme Suçu
İddianamede, Orkun Doludeniz’in babası Selahattin Doludeniz’in destekle yürüyebildiği ancak kendi ihtiyaçlarını karşılayamadığı, şüphelinin ise bakım ve koruma yükümlülüğünü yerine getirmediği belirtildi. Oğlun, babasını tartışma sonrası evde yalnız bırakarak ölüme terk ettiği, yardım çağırmayarak ölümüne sebebiyet verdiği kaydedildi. Ayrıca babasının ayaklarını bağlayıp bidona koyduğu ve “toprağı hak etmiyor” diyerek kötü muamelede bulunduğu ifadesinde yer aldı.
Doğum Günü Kutlamalarına Katıldı, Pikniğe Gitti
İddianamede şüphelinin babasını bidona koyduktan sonra aynı gün doğum günü kutlamasına katıldığı, ertesi gün başka bir arkadaşının doğum günü partisine gittiği, sonrasında ise piknik yaptığı iddiaları yer aldı. Komşuların kötü kokular üzerine eve gelmesi sonrası şüphelinin cesedi ticari taksi ile çöplüğe taşıdığı ortaya çıktı.
Otopsi Raporunda Ölüm Nedeni Belirlenemedi
Adli Tıp Kurumu raporunda, cesette ileri derece çürüme nedeniyle kesin ölüm nedeninin tespit edilemediği ancak travmatik değişimlerin analiz edilemediği belirtildi. Bu durum, olayın ihmali davranışla gerçekleştiği iddiasını güçlendirdi.
Hukuki Değerlendirme ve Cezai Süreç
İddianamede, Türk Ceza Kanunu’nun 83/1 maddesi gereğince ‘ihmali davranışla kasten öldürme’ suçundan 25 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Ayrıca, Türk Medeni Kanunu uyarınca bakım yükümlülüğünün ihlal edildiği, şüphelinin bu görevini yerine getirmeyerek babasının ölümüne sebep olduğu vurgulandı. Duruşmanın Anamur Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılacağı bildirildi.
Çocuk İşçi Emir’in Ölümünde Adalet Çağrısı! Mersin Barosu Harekete Geçti
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.