Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
17°
Akdeniz Gerçek | Mersin | Mersin Üniversitesi YÖK'e Başvurdu Anamur'a Lisans Programı Açılacak!

Mersin Üniversitesi YÖK'e Başvurdu Anamur'a Lisans Programı Açılacak!

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar, Anamur ve Aydıncık'ta açılacak yeni bölümler için Yükseköğretim Kurulu'na (YÖK) başvurularını yaptıklarını açıkladı.

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar, Anamur ve Aydıncık'ta açılacak yeni bölümler için Yükseköğretim Kurulu'na (YÖK) başvurularını yaptıklarını açıkladı.

Mersin Üniversitesi YÖK'e Başvurdu Anamur'a Lisans Programı Açılacak!

Prof. Dr. Yaşar, Anamur Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu, Anamur Meslek Yüksekokulu ve Aydıncık Meslek Yüksekokulu bünyesinde açılacak yeni bölüm ve programlar hakkında detaylı bilgi verdi. Anamur Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu bünyesinde bir lisans bölümü, Anamur Meslek Yüksekokulu bünyesinde ise iki ön lisans programı ve Aydıncık Meslek Yüksekokulu bünyesinde ise bir ön lisans programı için Yükseköğretim Kurulu’na gerekli başvuruların yapıldığını belirtti.

Anamur'a Lisans Programı Açılacak!

Yaşar, Anamur'a ilk defa bir lisans programı açılması için başvuruda bulunduklarını ifade etti. Anamur Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu bünyesinde 'Turizm İşletmeciliği' lisans bölümünün eğitim-öğretim faaliyetlerine başlaması planlanıyor. Bu program için 25 öğrenci alımı için gerekli başvurular YÖK’e yapıldı. Eğer başvuru olumlu sonuçlanırsa Anamur ilçesinde ilk defa bir lisans programı eğitim-öğretim faaliyetlerine başlayacak.

Yeni Ön Lisans Programları Geliyor

Anamur Meslek Yüksekokulu bünyesinde bin 157 öğrenci ile eğitim-öğretim faaliyetlerini yürüten 8 aktif ön lisans programı bulunuyor. Ayrıca, 'Çocuk Gelişimi' ve 'Özel Güvenlik ve Koruma' ön lisans programları için de ayrı ayrı 40 kontenjan olacak şekilde öğrenci alımı için YÖK’e gerekli başvurular yapıldı.

Nükleer Teknoloji ve Radyasyon Güvenliği Programı

Yaşar, Aydıncık Meslek Yüksekokulu bünyesinde 'Nükleer Teknoloji ve Radyasyon Güvenliği' ön lisans programının eğitim-öğretim faaliyetlerine başlamak için gerekli süreçleri tamamladıklarını belirtti. 30 öğrenci kontenjanı için YÖK’e başvurular yapıldı. Aydıncık Meslek Yüksekokulu eğitim-öğretim faaliyetlerine Anamur'da devam edecek.

Mersin Üniversitesi, bölgesel ve ulusal ihtiyaçlar doğrultusunda planlanan yeni lisans ve ön lisans programları için YÖK'ten onay bekliyor. Eğer onay verilirse, programlar 2024-2025 eğitim öğretim yılında başlayacaklar.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız