Ormanlık alanların turizme açılmasına tepkiler dinmemişken Kültür ve Turizm Bakanlığı, Antalya'nın Kemer ilçesine bağlı Göynük Mahallesi'ndeki doğa harikası ormanlık alanı tahsise açarak 1000 yataklı 5 yıldızlı otel projesi için düğmeye bastı. Bakanlık daha önce tahsisle ilgili detayları açıklamış ve çevre örgütleri ve meslek odalarının tepkisini çekmişti. Şehir Plancıları Odası Antalya Şubesi, plana 10 Haziran 2026 tarihinde itiraz etmişti.

Resmi Gazete'nin 27 Haziran 2026 tarihli sayısında hem Türkçe hem İngilizce yayımlanan kamu taşınmazı tahsis duyurusuna göre kentin en özel noktalarından biri olan Kemer ilçesindeki hazine arazileri tahsise açıldı.

Doğa Harikasında 1000 Yatak Kapasiteli 5 Yıldızlı Otel Projesi
Kemer'in eşsiz doğasıyla bilinen Göynük Mahallesi'nde mülkiyeti hazineye ait olan ve 104 ada 12 parselde yer alan 71 dönümlük orman vasıflı arazi, 5 yıldızlı otel yapılmak üzere yatırıma açıldı. Yaklaşık 1000 yatak kapasitesine sahip olacak bu yeni tesis, Göynük'ün yeşil ile maviyi buluşturan eşsiz doğasına konumlandırılacak.

Çamyuva'ya 100 Yataklı Lojman Yapılacak
Aynı duyuruda Kemer'in bir diğer gözde noktası olan Çamyuva Mahallesi'nde 100 yatak kapasiteli lojman yapılacağı belirtildi. 120 ada 3 parseldeki hazine arazisi tahsise dahil edildi.
Duyuruda Muğla/Bodrum, Balıkesir/Ayvalık, Batman/Hasankeyf ve Ardahan/Merkez ilçelerindeki alanların tahsisi de yer aldı.
Son Başvuru Tarihi Duyuruldu
Şartnamede belirtilen tüm bilgi ve belgeleri eksiksiz hazırlayarak 16 Temmuz 2026 günü mesai bitimine kadar bakanlığın Ankara'daki genel evrak birimine elden teslim edenler müracaat edecek. Başvuruların tamamlanmasının ardından bakanlığın, mali ve teknik yeterliliği sağlayan firmalar arasında sosyal ve teknik altyapıya katılım payı belirlemek üzere bir müzakere süreci yürüteceği ifade edildi.

