Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
17°
Akdeniz Gerçek | Isparta | Isparta’da Şaşırtan Karar: Otizmli Çocuğa Darp Cezası 11 Bin TL!

Isparta’da Şaşırtan Karar: Otizmli Çocuğa Darp Cezası 11 Bin TL!

Isparta’da ev sahibi ile kiracı arasında yaşanan tartışmada 4 yaşındaki otizmli çocuğun darbedildiği iddiasıyla açılan davada sanığa verilen 11 bin 200 liralık adli para cezası kesinleşti.

Isparta’da ev sahibi ile kiracı arasında yaşanan tartışmada 4 yaşındaki otizmli çocuğun darbedildiği iddiasıyla açılan davada sanığa verilen 11 bin 200 liralık adli para cezası kesinleşti.

KAYNAK: İHA
Isparta’da Şaşırtan Karar: Otizmli Çocuğa Darp Cezası 11 Bin TL!

Isparta’nın Bağlar Mahallesi’nde geçtiğimiz yıl yaşanan olay, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Kiracı İbrahim Halil Sökmen ve eşi Nurcan Sökmen ile ev sahibi Z.D. arasında kapı önüne çöp bırakılması nedeniyle çıkan tartışma, polis müdahalesiyle büyüdü. Ailenin iddiasına göre bu müdahale sırasında 4 yaşındaki otizmli çocuk Sinem Ece Sökmen şiddete maruz kaldı.

akdenizgercekotizmli-cocuga-2

Polis Müdahalesi Sırasında Şiddet İddiası

İddiaya göre ev sahibi Z.D., polislerin elinden kurtularak Nurcan Sökmen’in kucağındaki küçük çocuğun boğazını sıktı, yere düşmesine neden oldu ve tekmeledi. Olayın ardından hastaneye giden aile, darp raporu alarak savcılığa suç duyurusunda bulundu. Yaklaşık bir yıl süren yargılama sonunda mahkeme, sanık hakkında 11 bin 200 TL adli para cezasına hükmetti.

İtiraz Sonuç Vermedi, Ceza Kesinleşti

Kararı yetersiz bulan aile, dosyanın yeniden görülmesi için itirazda bulundu. Ancak yapılan ikinci duruşmada da mahkeme kararında değişikliğe gidilmedi. Dosyada istinaf yolunun kapalı olduğu belirtilirken, verilen ceza kesinleşti.

akdenizgercekotizmli-cocuga-3

Baba: “Şiddetin Karşılığı Bu Olmamalıydı”

Baba İbrahim Halil Sökmen, sürece ilişkin tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

“Yaklaşık iki yıl önce kızım darp edildiği için dava açıldı. Açılan davada, basit yargılama usulüyle sanığa belli bir miktar para cezası verildi. Kızıma uygulanan şiddetin karşılığının bu olmaması gerektiğini düşündüğümüz için karara itiraz ederek dosyanın yeniden yerel mahkemede görülmesini talep ettik. Yazdığımız dilekçe sonucunda ilk duruşmada bir karar çıkmadı. İkinci duruşmada ise, kızımın devlet tarafından verilmiş otizm raporu bulunmasına rağmen sanığa yalnızca iyi hal indirimi uygulanarak 11 bin 200 lira para cezası verildi ve dosyanın istinaf yolu kapatıldı.”

“Bir Çocuğun Canının Bedeli Bu Olamaz”

Aile, mahkeme sürecinde çocuklarının otizmli olduğuna dair resmi raporun yeterince dikkate alınmadığını öne sürdü. Yaşananların ardından ev içinde büyük bir psikolojik yıkım yaşadıklarını belirten Sökmen ailesi, verilen cezanın caydırıcı olmaktan uzak olduğunu savundu.

akdenizgercekotizmli-cocuga-4

Anne: “Bir Anne Olarak Sesimi Duyurmak İstiyorum”

Anne Nurcan Sökmen ise yaşadığı çaresizliği şu sözlerle anlattı:

“Biz burada kızım için adalet arıyoruz. Davada istinaf yolunun kapatılması nedeniyle birkaç avukata başvurduk ancak yeniden dava açmak için bizden yüksek ücretler talep edildi. Ben sadece kızıma yapılan haksızlığın karşılığının verilmesini istiyorum. Her gün haberlerde çocuklara yönelik şiddet olaylarını görüyorum. Sesimi duyurabilmek umuduyla birçok haberin altına yorum yazıyorum ama kimseye ulaşamıyorum. Bir anne olarak artık sesimin duyulmasını istiyorum.”

Aile, küçük çocuklara yönelik şiddet olaylarında verilen cezaların yeniden değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayarak yetkililere çağrıda bulundu.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız