Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Yerel Isparta Gölcük Gölü'nde komandoları aratmayan kurtarma tatbikatı

Isparta Gölcük Gölü'nde komandoları aratmayan kurtarma tatbikatı

Isparta'da itfaiyeciler, Gölcük Krater Gölü'ne dalış yaptı ve Sütçüler Çandır Yazılı Kanyon Tabiat Parkı'nda arama kurtarma tatbikatı düzenledi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Isparta Gölcük Gölü'nde komandoları aratmayan kurtarma tatbikatı
KAYNAK: İHA

Her yıl 25 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında kutlanan İtfaiye Haftası dolayısıyla Isparta Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, farkındalık oluşturmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenledi. Bu etkinlikler arasında, Gölcük Krater Gölü'ne yapılan dalış ve Sütçüler Çandır Yazılı Kanyon Tabiat Parkı'nda gerçekleştirilen arama kurtarma tatbikatı yer aldı.

Arama Kurtarma Tatbikatı

Senaryo gereği, İtfaiye ekipleri Sütçüler Çandır Yazılı Kanyon'da mahsur kalan bir vatandaşı sedye ile kurtarma operasyonu gerçekleştirdi. Ayrıca, Gölcük Gölü Tabiat Parkı'nda Su Altı Arama Kurtarma ekipleri ile birlikte dalış yapıldı ve su altında Türk bayrağı açıldı.

Isparta Belediyesi İtfaiye Müdürü Mustafa Balcı, itfaiye biriminin 7 gün 24 saat hizmet verdiğini belirterek, “İtfaiye teşkilatının bu yıl 310. yıl dönümünü kutladık. Olay anında şehit olan itfaiyecilerimize Allah'tan rahmet diliyor, ailelerine sabır temenni ediyoruz. Gerek Müdürlüğümüzde gerek ülkemizde görev yapan tüm itfaiyecilerin haftasını kutluyoruz” dedi.

Gölcük Gölü nerede?

Gölcük Gölü, Isparta şehir merkezinin 8 km güneybatısında yer alan volkanik bir maar gölüdür. Denizden yüksekliği 1300 m, genişliği 2,5 km ve derinliği 30 m'dir. Göl, göl dibinden çıkan kaynaklar ve yağmur suları ile beslenmektedir. Göl suları tatlıdır ve geçmişte Isparta şehir merkezinin içme suyu ihtiyacını karşılamıştır. 1991 yılında Tabiat Parkı olarak tescil edilmiştir.

Gölcük maarı, yaklaşık 5 milyon yıl önce Pliyosen devrinde lav püskürterek faaliyete geçmiştir. 24 bin yıl öncesine kadar (Pleistosen) aktif olan maar, üç patlama evresine ayrılmaktadır. Son püskürmenin dilimleri arasında 30 bin yıl fark olması, volkanın 24 bin yıldan beri uyuduğu ve yeniden uyanma olasılığını düşündürmektedir. Gölden zaman zaman gaz çıkışları (CO2) gözlemlenmekte ve bu durum bilim insanları tarafından volkanik patlama ihtimaline karşı takip edilmektedir.

Kaldera içindeki volkanik koninin aşınmamış olması, genç olduğunun bir kanıtıdır. Kaldera kenarlarında 50 m olan piroklastik malzeme, merkezden uzaklaştıkça incelmektedir. Eğirdir Gölü kıyılarında, 45 km uzaklıkta bulunan bu malzeme, 10–15 cm'lik ponza tabakası şeklindedir ve bu da volkanik faaliyetin patlamalı olduğunu göstermektedir.

Gölcük Gölü çevresindeki doğal bitki örtüsü; kızılçam, karaçam, akasya, meşe, sedir, akçakesme, tespih çalısı, katırtırnağı, laden ve geven gibi türlerden oluşmaktadır.

Memeli hayvanlar arasında; yaban domuzu, tilki, tavşan, yılan, porsuk, ağaç sincabı bulunmaktadır. Kuş türleri olarak ise; keklik, çulluk, karga, şahin, su kuşları arasında yeşilbaş ve sakarmeke yaşamaktadır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kadir Ezildi Nişanlısı açık hali paylaşıldı mı? Kadir Ezildi Söylemezsem Olmaz olayı nedir?

Kadir Ezildi Nişanlısı açık hali paylaşıldı mı? Kadir Ezildi Söylemezsem Olmaz olayı nedir?