Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
20°
Akdeniz Gerçek | Hatay | Hatay’da Yol Çalışması Sırasında Doğal Gaz Borusu Patladı

Hatay’da Yol Çalışması Sırasında Doğal Gaz Borusu Patladı

Hatay’ın İskenderun ilçesinde yol çalışması esnasında kepçenin doğal gaz borusuna çarpması sonucu patlama meydana geldi. Patlama nedeniyle çevrede yoğun gaz sızıntısı yaşandı, hastanede tedavi görenler ve çevre sakinleri panik yaşadı.

Hatay’ın İskenderun ilçesinde yol çalışması esnasında kepçenin doğal gaz borusuna çarpması sonucu patlama meydana geldi. Patlama nedeniyle çevrede yoğun gaz sızıntısı yaşandı, hastanede tedavi görenler ve çevre sakinleri panik yaşadı.

Hatay’da Yol Çalışması Sırasında Doğal Gaz Borusu Patladı

İskenderun’un Cebike Mahallesi Düğün Yurdu Sokak’ta yürütülen yol çalışması sırasında, kepçenin doğal gaz borusuna çarpması sonucu büyük bir patlama yaşandı. Patlamanın ardından çevrede yoğun bir doğal gaz sızıntısı gerçekleşti.

Hatay’da Yol Çalışması Sırasında Doğal Gaz Borusu Patladı 2

Hastane Civarında Panik ve Tahliye

Patlama, İskenderun Devlet Hastanesi’nin hemen yanında gerçekleştiği için hastanede bulunanlar ve çevredeki vatandaşlar kısa süreli panik yaşadı. Hastane poliklinik hizmet birimleri, yetkililerin aldığı tedbir kararıyla geçici olarak boşaltıldı.

Ekipler Olay Yerinde Önlem Aldı

İhbar üzerine doğalgaz, itfaiye, jandarma ve polis ekipleri hızla bölgeye sevk edildi. Sızıntının yaşandığı alan dubalarla çevrilerek güvenlik önlemleri alındı. Doğalgaz ve itfaiye ekipleri arızaya müdahale ederken, polis de çevrede güvenlik tedbirleri aldı.

Hatay’da Yol Çalışması Sırasında Doğal Gaz Borusu Patladı 3

Görgü Tanığı Patlama Anını Anlattı

Olayı yaşayan 23 yaşındaki Ömer Bestami Diker, “Yol çalışması sırasında kepçe doğal gaz borusuna çarptı ve ardından yüksek bir patlama sesi duyduk. Güvenlik görevlileri hemen hastaneyi ve çevredeki binaları tahliye etti. Gaz vanaları kapatıldıktan sonra bölgeye tekrar giriş yapıldı.” dedi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız