Hatay’da Yangın Tahliyesi Sonrası Arılarını Kurtarmaya Koştu

Antakya’nın Karaali Mahallesi'nde ormanlık alanda çıkan yangın, rüzgârın etkisiyle kısa sürede büyüdü. Yerleşim yerlerine yaklaşan alevler, paniğe neden olurken, çok sayıda ev tedbir amaçlı boşaltıldı. Yangına itfaiye ekipleri karadan ve havadan müdahale ederken, jandarma ekipleri de köy halkının sağlık durumu ve güvenliğini yakından takip etti.
“Yangın Büyük, Evimizi Kurtarmaya Çalışıyoruz”
Yangın nedeniyle evinden tahliye edilen vatandaşlardan İhsan Nizamoğlu, alevlerin tehdit ettiği tepelik alana geri dönerek arı kovanlarını kurtarmak için çaba gösterdi. Evine ve doğaya duyduğu bağlılıkla dikkat çeken Nizamoğlu, “Evim tepede, yangın çok büyük. Burada arılarım var, evlerimizi kurtarmaya çalışıyoruz. Arıları kurtarmaya geldim” dedi.
Jandarma Vatandaşın Yanında
Bölgede görev yapan jandarma ekipleri, tahliye edilen vatandaşların durumlarını yakından takip ederek sağlık ve temel ihtiyaç kontrollerini sağladı. Ekipler, yangının kontrol altına alınması için hem güvenlik hem destek faaliyetlerini sürdürüyor.
Kaynak:İHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.