Hatay’da Tehlikeli Yolculuk: Çocuklar Arabanın Arka Camından Sarktı

Hatay'ın Arsuz ilçesinde 29 Temmuz’da kaydedilen görüntüler, görenlerin yüreğini ağzına getirdi. Arka camı olmayan bir otomobilin bagaj kısmından dışarıya sarkarak seyahat eden çocuklar, hem kendi canlarını hem de trafikteki diğer sürücüleri tehlikeye attı.
Sosyal medya ihbar oldu
Olayın görüntüleri sosyal medyada paylaşılmasının ardından kısa sürede yayılırken, emniyet güçleri görüntüler üzerine harekete geçti. Kamera kayıtlarını inceleyen polis ekipleri, aracın plakasını ve sürücüsünü tespit etti.
Yabancı uyruklu sürücüye ceza
Araç sürücüsünün yabancı uyruklu S.M. olduğu belirlenirken, şahsa Karayolları Trafik Kanunu kapsamında toplam 7 bin 97 TL idari para cezası uygulandı. Ayrıca, Türk Ceza Kanunu’nun 179/2. maddesi kapsamında “trafik güvenliğini tehlikeye sokmak” suçundan adli işlem başlatıldı.
Emniyet yetkilileri, özellikle yaz aylarında artan çocuk yolculuklarında ailelerin ve sürücülerin daha dikkatli olmaları gerektiğini hatırlatarak, trafikte bu tür davranışların ciddi sonuçlar doğurabileceğine dikkat çekti.
Kaynak:İHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.