Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
17°
Akdeniz Gerçek | Galeriler | Hatay | Hatay’da Down Sendromlu Mehmet Dünyanın En İyi Tatlısını Yapıyor!

Hatay’da Down Sendromlu Mehmet Dünyanın En İyi Tatlısını Yapıyor!

Hatay’da yaşayan down sendromlu Mehmet Doğru, 6 ay önce çırak olarak girdiği künefecide ustalaşarak Antakya künefesi yapmayı öğrendi. Dünyanın en iyi tatlısını yapan Mehmet Usta’nın artık kendine özel müşterileri var.

Hatay’da yaşayan down sendromlu Mehmet Doğru, 6 ay önce çırak olarak girdiği künefecide ustalaşarak Antakya künefesi yapmayı öğrendi. Dünyanın en iyi tatlısını yapan Mehmet Usta’nın artık kendine özel müşterileri var.

KAYNAK: İHA
Hatay’da Down Sendromlu Mehmet Dünyanın En İyi Tatlısını Yapıyor! 1
Medeniyetler şehri Hatay, zengin mutfağı ve eşsiz lezzetleriyle gastronomi alanında öne çıkmaya devam ediyor. Bölgeye özgü Antakya künefesi, 2008 yılında coğrafi işaret alarak tescillenirken, dünyaca ünlü ‘TasteAtlas’ dergisi tarafından yapılan değerlendirmede de “dünyanın en iyi tatlısı” seçildi.
1 / 5
Hatay’da Down Sendromlu Mehmet Dünyanın En İyi Tatlısını Yapıyor! 2
‘Dünyanın En İyi 100 Tatlısı’ listesinde 2 bin 274 tatlı arasından sıyrılan Antakya künefesi, 97 bin 422 değerlendirme sonucunda 4,51 puan ortalamasıyla zirvede yer aldı. Tuzsuz peynir, kadayıf ve tereyağının buluştuğu bu eşsiz lezzet, Hatay’ın simgelerinden biri haline geldi.
2 / 5
Hatay’da Down Sendromlu Mehmet Dünyanın En İyi Tatlısını Yapıyor! 3
Antakya’nın Kisecik Mahallesi’nde yaşayan ve 20 yıldır künefe ustalığı yapan Müslüm Günal’ın işyerine her gün künefe yemeye giden 21 yaşındaki down sendromlu Mehmet Doğru’nun hayatı, 6 ay önce çırak olarak işe başlamasıyla değişti. Ustasının sabırla anlattığı püf noktalarını kısa sürede öğrenen Mehmet, künefe yapmayı başardı ve kendine özel bir müşteri kitlesi oluşturdu.
3 / 5
Hatay’da Down Sendromlu Mehmet Dünyanın En İyi Tatlısını Yapıyor! 4
Down sendromlu Mehmet’in gelişiminden gurur duyduğunu belirten künefe ustası Müslüm Günal, şu ifadeleri kullandı:"Ben yaklaşık 20 yıldır künefe ustasıyım ve 15 yıldır ise işletme sahibiyim. Künefe yapmayı aileden öğrendim. Künefenin içinde; kadayıf, yöreye ait tuzsuz peynir ve tereyağı kullanılır. Künefe, dünyanın en iyi tatlısı seçildi. Bu da bizim için gurur vericiydi, dünyanın en iyi tatlısı künefedir. Mehmet 21 yaşında down sendromludur ve aynı zamanda benim köylümdür. Her gün künefe yemeye yanıma gelirdi. Mehmet'i işe alarak künefe ustası yapmaya karar verdik. Mehmet, yaklaşık 6 aydır künefe yapmayı öğreniyor ve kendisinin özel müşterileri var. Hatay, gastronomi şehridir. Künefemiz zaten coğrafi tescil aldı. Künefe, 2025 yılının en iyi tatlısı seçildi. Bütün insanları Hatay'a gelip künefe yemeye davet ediyoruz. Mehmet ustanın ellerinden dünyanın en iyi tatlısını tatmalarını istiyoruz"
4 / 5
Hatay’da Down Sendromlu Mehmet Dünyanın En İyi Tatlısını Yapıyor! 5
Mehmet Doğru’nun hikâyesi, sadece bir meslek öğrenme sürecini değil; azmin, sevginin ve fırsat verildiğinde nelerin başarılabileceğini de gözler önüne seriyor. Mehmet Usta, bugün Hatay’da dünyanın en iyi tatlısını yapan isimlerden biri olarak yüzleri gülümsetiyor.
5 / 5
Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız