Hatay’da Bomba Gibi Patlayan Gerilim Hattı Panik Yarattı

Hatay’da devam eden orman yangınında alevlerin sardığı yüksek gerilim hattı büyük bir gürültüyle patladı. Bomba etkisi yaratan patlama, cep telefonu kamerasına saniye saniye yansıdı.
Hatay’da Bomba Gibi Patlayan Gerilim Hattı Panik Yarattı

Antakya ilçesine bağlı Karaali Mahallesi’nde ormanlık alanda başlayan yangın kısa sürede büyüyerek geniş bir alana yayıldı. Yangına hem havadan hem karadan müdahale edilirken, akşam saatlerinde havadan çalışmalar rüzgar ve hava kararması nedeniyle durduruldu. Karadan söndürme ekiplerinin müdahalesi gece boyunca sürdü.

Alahan Mahallesi’nde Yüksek Gerilim Hattı Alevlere Teslim Oldu

Yangının etkili olduğu Alahan Mahallesi’nde alevler, yüksek gerilim hattını sardı. Kısa süre sonra şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlama sırasında trafodan çıkan ses mahallede bomba etkisi yarattı. O anlar çevredeki bir vatandaşın cep telefonuyla kayda aldığı görüntülere yansıdı.

Elektrik Hattındaki Patlama Korku ve Panik Yarattı

Görüntülerde, yüksek gerilim hattının alevlerle temas ettikten sonra büyük bir gürültüyle patladığı, çevredekilerin ise korku ve panikle kaçıştığı görüldü. Yangınla mücadele ekipleri bölgedeki riskli hatları kontrol altına almak için çalışma başlattı.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.